Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HBB’den Çocuklara Trafik Eğitimi…

BİLİNÇLİ NESİL BİLİNÇLİ TOPLUM

Hatay Büyükşehir Belediyesi, çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesi için yaptığı eğitici ve öğretici çalışmalara devam ediyor. HBB Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukların trafik kurallarını doğru öğrenebilmesi için kolları sıvadı.

HBB ekipleri, Antakya Şehit İlker Uylaş İlkokulu’nu ziyaret ederek çocuklarla buluştu ve trafik kurallarını oyunlar eşliğinde öğretmeye çalıştı.

Öğrencilerin büyük keyif ve merakla takip ettiği eğitimde HBB ekipleri, önce sunum yaparak kuralları anlattı. Ekipler daha sonra oyunlar oynatarak pekiştirdiği bilgileri, sorduğu sorular ve verdiği hediyelerle destekledi.

Çocuklar, aktif katılım sağladıkları bu eğitimde hem çok eğlendi hem de trafik kurallarını öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Trafikte daha bilinçli nesiller yetiştirme amacıyla yola çıkan HBB, kırsal kesimlerde yer alan okullara öncelik verecek. Bu değerli eğitimi Hatay’ın her köşesine ulaştırmayı hedefleyen HBB ekipleri, trafik kurallarını çocuklara interaktif bir şekilde öğretecek.

Daha önce Emniyet ve Jandarma ile birlikte bu çalışmaları yapan HBB, trafik simülasyon araçlarıyla AVM’lerde ve meydanlarda eğitimler vermişti. Okullarda yapılması planlanan eğitimler pandemi nedeniyle ara veren HBB, bu anlamlı eğitime kaldığı yerden devam etmiş oldu.