Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HBB Ukome Kurulu Toplandı…

HBB’NİN YAPICI TAVRI DİKKAT ÇEKTİ AKARYAKITA YAPILAN ZAMLAR TOPLU TAŞIMAYA YANSIDI TOPLU TAŞIMA, TAKSİ VE SERVİS FİYATLARI GÜNCELLENDİ.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) mart ayı üst kurul toplantısı yapıldı.HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında yapılan toplantıda 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda toplu taşıma araçlarının, taksilerin ve öğrenci servislerinin fiyat tarifeleri hakkında yeni karar alındı. Ülke genelinde sıklıkla artış gösteren akaryakıt fiyatlarının taşıma maliyetini olumsuz etkilemesi üzerine Hatay’da toplu taşıma hizmeti yürüten esnaflardan gelen yoğun talep üzerine UKOME Kurulu toplanarak mevcut tarifeler yenilendi.

HBB yetkilileri, akaryakıt fiyatlarının toplu taşıma ve öğrenci servisi tariflerinin son güncellemesinden bu yana yüzde 59, taksi tariflerinin son güncellemesinden ise yüzde 98 arttığını belirtti. Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların ve şoför esnafının mağdur olmaması ve toplu taşımanın sekteye uğramaması için yoğun çaba harcadı. Hem vatandaşların hem de şoför esnafının çıkarına olacak kararın alınması için sağduyulu davranan HBB yetkililerinin yapıcı yaklaşımları sonucu söz konusu karar oy çokluğu ile kuruldan geçti.

Yapılan görüşmeler sonrası taksi, servis ve toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifeleri yüzde 40 oranında arttırılarak güncellendi. Yeni fiyat tarifeleri 14 Mart Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.