Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hayri Şahin Hükümete Çağrıda bulundu…

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Temsilcisi Hayri Şahin, tüm güvencesiz sözleşmeli personelin biran önce kadroya geçirilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Hayri Şahin; Türkiye Kamu-Sen olarak en büyük arzularının, insan onuruna yaraşır bir iş, bütün kamu çalışanlarının annesi, babası, eşi ve çocuklarıyla bir arada yaşama hakkına kavuşması olduğunu söyledi. İş güvencesi, tayin, kurum değişikliği, aile birliği, görevde yükselme gibi haklardan mahrum bir istihdam modelinin kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Şahin;

Kamu personel sisteminde istikrar ve adaleti sağlamanın tek bir yolu vardır; o da çok başlı yapıyı sonlandırmak ve tüm güvencesiz sözleşmeli personeli kadroya geçirmektir. Sözleşmeli personele kadro, keyfiyet değil gerekliliktir. 3600 Ek gösterge çalışmalarının yanı sıra sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak da tüm tarafları kapsayan bir komisyon kurulmalı ve ailelerin parçalanma nedeni haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamı artık tarihe karışmalıdır.

Aynı okuldan mezun olmuş, aynı sınava girmiş, aynı işi yapan personelin farklı statülerde, farklı haklarla çalıştırılması adalet ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Sözleşmeli personel bile kendi içinde süresiz, 4/B’li,5393’e tabi, 3+1’e tabi, 4/C’den 4/B’ye geçenler, vekil ebe-hemşire-imam, fahri, kamu dışı sağlık çalışanı şeklinde ayrımcılığa tabi tutulurken kamu hizmetlerinde etkinliğin, personel sisteminde istikrarın, çalışma hayatında adaletin sağlanması imkansızdır.

Kamu çalışanları harfler ve rakamlarla bölünmeyi değil aileleriyle bir arada, adil, hakkaniyetli, güvenceli ve kadrolu bir çalışma hayatını fazlasıyla hak ediyor. Sözleşmeli personel istihdamı kamunun kanayan yarasıdır. İstisnasız tüm güvencesiz personel kadroya geçirilmeli bu drama bir son verilmelidir.”