Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HATSU içme suyu şebeke yenileme çalışmalarını sürdürüyor…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Antakya Merkez İçmesuyu İkmal İnşaatı kapsamında içme suyu şebeke yenileme ve depo inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez ilçe Antakya’ya bağlı Bağrıyanık Mahallesi’nde yetersiz kalan mevcut depoya takviye olarak 500 m3’lük yeni deponun inşa edildiğini belirten HATSU, yeni depo ile Bağrıyanık, Alpagot, Orhanlı, Haraparası, Zenginler, Fevzi Çakmak, Karaali Bölüğü, Kışlasaray, Şirince, Sümerler, Aşağıokçular, Dursunlu (bir kısmı) ve Aydınlıkevler mahallelerinin içme suyu iletiminin iyileştirileceğini vurguladı.

Ayrıca, gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanarak su kayıplarına sebep olan şebekelerde de iyileştirme çalışmaların sürdüğünün altını çizen HATSU, yapılan çalışma sayesinde yoğun nüfuslu olan mahallelere su iletiminin daha güçlü ve yeterli şekilde sağlanacağının altını çizdi.

HATSU, kaçak ve sızıntı gibi etkenlerden oluşan su kayıplarını önlemek adına yürütülen iyileştirme çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.