Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hataylı profesörden Corona’ya karşı zafer…

Türk Bilim İnsanlarının koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği “sensitif derin ultraviyole ve lazer tedavisi” (Türk Işını), ilk defa, Diyarbakır’da görevli Hataylı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik tarafından başarıyla uygulandı.

Diyarbakır’da koronavirüs tedavisi gören bir hastaya uygulanan tedavi yöntemi başarıyla sonuçlandı. Uygulanan tedavi yöntemi sonrası hastanın koronavirüs testi negatif çıktı. Gelişme üzerine; Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Erkan Baysal, Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ile ekibi açıklamada bulundu.

Türk doktorlardan corona virüsüne karşı büyük başarı!

Türk bilim insanlarının corona virüsü salgınına karşı geliştirdiği “sensitif derin ultraviyole ve lazer tedavisi” (Türk Işını) ilk defa kullanıldı. Diyarbakır’da corona virüsü tedavisi gören bir hastaya uygulanan tedavi yöntemi başarıyla sonuçlandı. Uygulanan tedavi yöntemi sonrası hastanın corona testi negatif çıktı.

Gelişmeler üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Erkan Baysal, Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ile ekibi açıklamada bulundu.

Diyarbakır adına gurur verici bir tablo olduğunu belirten Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bugün, Diyarbakır, Türkiye ve dünya için gurur verici bir tablo için burada toplandık. Bugün ilk defa Gazi Üniversitesi hocalarımızdan Hikmet Selçuk Gedik ile bir aradaydık. Kendisi tarafından geliştirilen ve dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemi bugün ilk defa Diyarbakır’da bir hasta üzerinde uygulama fırsatı bulduk.

Türk Işını tedavisi projesini ilk defa uyguladık. Yoğun bakımda corona virüsü tedavisi gören hastanın covid 19 test sonucu negatife döndü. Bu güzel haberi buradan tüm Türkiye’ye, dünyaya duyurmak Diyarbakır adına gurur verici bir tablo.

46 yaşında bir erkek hasta, ayın 25’inde ateş yüksekliği ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvuruyor. Yapılan işlemlerde Covid 19 testi pozitif olarak çıkınca hasta yoğun bakıma yatırılıyr.

Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik  ultraviyole ve fotonik lazer ışığı sayesinde hem kanda bulunan mikroorganizmalar hem de akciğer ve solunum yollarına yerleşmiş mikroorganizmaların bu yöntemler ile yok edilebileceğini belirtti.

PROF DR. HİKMET SELÇUK GEDİK KİMDİR?

12 Temmuz 1976 yılında İskenderun’da doğdu. Ç.Ü Tıp Fakültesi 2001 yılı mezunu. 2007 yılında, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisinde uzmanlık eğitimini tamamladı. Evli ve 2 çocuk babası.

+++++++++++++++++++

Hatırlanacağı üzere üzere İngiltere de geçtiğimiz günlerde covid 19 aşısının bulunduğunu duyurmuştu.

İngiliz basını tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsün tedavi ilacının bulunduğunu yazdı. Uzmanlar ilacın virüse karşı verilen savaşta çığır açıcı olduğunu belirtiyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC dünyaya son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre corona virüsü salgınında insanların hayatını kurtaran ilaç bulundu. Covid-19’u ağır şekilde geçiren hastalarda düşük dozda kullanıldığı belirtilen ilaç iddiaya göre solunum cihazına bağlı olan hastaların ölüm oranını üçte bir oranında azaltıyor.