Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’ın Başarıları Gündemden Düşmüyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi, Şirin Mine Kılıç, Hatay Büyükşehir Belediyespor Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı’nı ziyaret etti. 

Yiğitbaşı misafirini Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksi olma özelliğini taşıyan Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde ağırlayarak kulüp ve tesis hakkında bilgi verdi.Tesisin sporcu fabrikası olduğunu söyleyen Yiğitbaşı, “Burası sadece bina değil adeta sporcu fabrikası.

Kulübümüzdeki 26 branş bu tesiste antrenman ve çalışmalarını yapıyor. Ülkemizde sporun gelişmesini istiyorsak böyle bir kompleks her şehirde olmalı. Branş ve sporcu sayısı bakımından Türkiye’nin en büyüğüyüz. Belediye Başkanımız ve kulübümüzün Onursal Başkanı Lütfü Savaş sayesinde Hatay spor kenti olduğu ifadelerini kullandı.Kendisi de Hataylı olan Mine Kılıç, tesisin Hatay için büyük şans olduğunu ifade etti.Kılıç, “Barışla, kardeşlikle, sevgiyle anılan Hatay, Spor Kenti unvanını sonuna kadar hak ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyespor, 26 branşta mücadele ederek önemli başarılara imza atıyor. Hatay’ın futbol, basketbol, hentbol, satranç, sutopu ve voleybol takımları süper ligde yer alıyor. Bu büyük tesis de antrenman salonları, açık ve kapalı havuzları, tenis kortu, voleybol, basketbol salonu, futbol sahası, eğitim salonu ve hatta aba güreşi mersahıyla kentte yaşayan çocuklar ve gençler harika imkânlar sunuyor. Değerli başkanlarımız Lütfü Savaş ve Zekiye Barutçu Yiğitbaşı’nı tebrik ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.