Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’da RİP akıntısı uyarısı…

Yaz sıcakları ve deniz sezonunun açılmasıyla birlikte, her yıl Hatay’da 20-25 kişinin ölümüne Samandağ ile Arsuz’un bazı bölgelerinde ‘RİP Akıntısı’ neden oluyor.

Her yıl yaz mevsiminde onlarca kişi RİP akıntısı sebebiyle yaşamını yitirdiği Hatay’ın Samandağ ve Arsuz ilçeleri Sahilinde görev yapmaya başlayan cankurtaranlar RİP akıntısı konusunda vatandaşları uyardı.

Alınan tüm önlemlere rağmen sıkça görülen boğulma olaylarının nedenlerinin başında vatandaşlar tarafından pek bilinmeyen ‘RİP akıntıları’ geliyor. Çok iyi yüzme bilenleri bile denizin derinliklerine çeken, saatte 70 kilometre hızla hareket eden bu sinsi ve çok güçlü akıntı, çok sığ olan plajlarda da görülüyor.

Samandağ Çevlik Sahili’nde görevli Cankurtaranlar “RİP akıntısı” tehlikesine işaret ederek kıyıya gelen dalgaların, geri dönüş esnasında oluşturduğu güçlü ve tehlikeli akıntı olduğunu, yaz mevsimiyle birlikte sahilde denize giren vatandaşları bu konuda bilgilendirmeyi sürdürdüklerini söylediler.

RİP akıntısına kapılanların öncelikle korku veya panik yapmaması gerektiğini hatırlatan cankurtaranlar, vatandaşlara şu bilgileri aktardı: “RİP akıntısı kıyıya gelen dalgaların, geri dönüş esnasında oluşan güçlü ve tehlikeli akıntı.

Bu sadece yükseklikten bakıldığı zaman fark edilebilir. Akıntı oluşan bölgede deniz biraz daha koyu ve derinlik bulunuyor. Akıntıya kapılmış birini gördüğümüzde kesinlikle o yöne atlamamız gerekmektedir. Önce kendi güvenliğinizi alıp, boğulan bir kişi varsa yakınına bir can simit ulaştırın. Mümkün olduğunca çabuk cankurtaran veya sahil güvenliğe haber verin.”