Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’da Gastronomi Festivalleri düzenlenecek…

 Hatay’ın farklı kültürlerini, yemek çeşitlerini ve gastronomi değerlerini ortaya koymak amacıyla faaliyete geçirilen “Türkiye’nin Lezzet Köşesi Hatay” projesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantı ile gastronomi sektörünün temsilcilerine tanıtıldı.

Projenin yürütücüleri İlker Ersil, Hakan Gürbüz ve Bora Hızal tarafından yapılan bilgilendirme sunumunda; Hatay’ın gastronomisi, yemek kültürü, bölgedeki deniz ürünlerinin kullanımı, konumu ve gastronomi festivalleri hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, hayata geçirilen “Türkiye’nin Lezzet Köşesi Hatay” projesinin Hatay’ın gastronomisini önemli yerlere getireceğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Ersil, Hatay gastronomisinin daha fazla tanıtılması ve dünyaya yayılması amacıyla 2022 yılı bahar aylarında “Uluslararası Hatay Gastronomi Festivali” ile “Hatay Deniz Ürünleri Festivali”nin düzenleneceğini açıkladı

Toplantı sonunda Ersil, Gürbüz ve Hızal, projenin daha geniş kitlelere ulaşması adına sosyal medya hesaplarının takip edilmesinin önemine değindi ve Hatay’ı dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.