Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay Veteriner Hekimler Odası; paydaşları göreve davet etti…

Hatay Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu, Hatay Deniz Kaplumbağaları İlkyardım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdiği ziyarette öğrendikleri , “Samandağ sahillerine yumurta bırakmak için kumsala çıkan Cheloniamydas türü deniz kaplumbağalarının sokak köpekleri tarafından parçalanmaları” olayıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı…

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya HAMURCU imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım, Tedavi, Kurtarma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Prof. Dr. Enes Altuğ ile yaptığımız görüşmede son yıllarda bu tür vakaların sık yaşandığı ve Samandağ sahillerindeki köpek saldırılarının yumurta bırakmaya gelen birçok deniz kaplumbağasının ölümüne neden olduğu bilgisini aldık.

Ekolojik sistemde her canlının ekosistem zincirinin bir halkası olduğu düşünülerek yaşayabilmeleri ve varlıklarını sürdürebilmeleri adına gerekli önlemlerin alınması ve nesli tehlikede olan Carettacaretta ve Cheloniamydas türü deniz kaplumbağalarının korunması amacıyla ilgili yetkilileri ve ilgili kurumları tedbir almaya davet ediyoruz.

Hatay Büyükşehir ve Samandağ Belediyesi’nin bu anlamda sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna özen göstermeleri yaşam alanlarına yakın bölgelerde tespit edilen noktalara düzenli yem, mama, yiyecek ve su bırakılarak temel ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla çaba harcamaları gerektiği ve ayrıca yuvalama kumsallarına yakın başıboş köpeklerin rehabilitasyon ve bakımlarının yapılması gerektiği kanaatindeyiz.”