Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay Tabipler Odası; Bütün Sağlık Kurumlarında G(ö)REV’deyiz…

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, özel hastanelerde görev yapan doktorların da destek verdiği basın açıklamasında ‘sağlık’lı bir gelecek için birlikteliğe çağrıda bulunuldu.

Hatay Tabipler Odası, Hekimler Birliği Sendikası, Hekimsen, Sağlık Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, 14 Mart Tıp Bayramında, hekimler olarak 14-15 Mart tarihleri arasında g(ö)revde olduklarını duyurdular.

Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık, önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız. Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi-bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe; bizler de tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya, emeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(Ö)REV zamanıdır.

Hatay Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Dalgıç, 14 Mart’ı bayram tadında geçiremediklerini kaydederek; “Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri bizim emeğimizi görmemekte, toplumun sağlığını ise umursamamaktadır. Bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bir de bizlere ‘gidiyorlarsa gitsinler’ demişlerdir. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz.

Biliyoruz; sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında G(ö)REV’deyiz” şeklinde konuştu.