Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay, ihracatta Türkiye sıralamasında ilk ona girdi…

İlimiz Hatay’ın ihracat rakamlarında yakaladığı başarı Türkiye’de gündem oldu. Sınır ili olması münasebetiyle yaşadığı ciddi sorunlara rağmen ihracat rakamlarında adeta uçan Hatay ili yakaladığı rakamlarla son on yıldan bu yana Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk on ili arasında yer almayı başardı.


Dış politikada yaşanan sorunlar, komşu ülkeler Suriye ve Irak’ta olup bitenler yanı sıra sınır kapılarının ihracata kapalı olmasıyla birlikte yaklaşık 15 orta doğu ülkesine ihracatı ancak gemi ile yapabilen Hatay ihracatçısı, 2021 yılı bitmeden rekora imza atmak üzere.


2021 yılı Eylül ayı itibariyle 2 milyar 734 milyon dolarlık ihracat yapan Hatay ili bu rakamla son on yıl içinde en çok ihracat yaptığı 2018 yılının rakamı olan 2 milyar 841 milyon doları yakalamak üzere.


Eylül 2021 ayı itibariyle 2 milyar 734 milyon dolar ihracat yaparak rekor kıran Hatay’ın yılsonu itibariyle bu rakamı 3 milyar 500 milyon doların da üstüne çıkarmayı hedefliyor.


Hatay ilinin 3 milyar doların üstüne çıkmasının dahi Hatay tarihinin rekoru olacağı gözlenirken bu rakamın da üstüne çıkılabilecek olması Hatay’ı ve Hataylıları sevindirdi.