Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay gezilecek 52 yerden biri…

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan virüs salgınına rağmen ilimiz Hatay’ı geride bıraktığımız yıl tam 360 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. New York Times’ın 2020’de adres gösterdiği gezilecek 52 noktadan biri olan Hatay’da 2022 için umutlar yeşerdi!

360 bin rakamı Hatay’ı ve Hataylıları heyecanlandırdı. Geride bıraktığımız 2021 yılında yaşanan virüs salgınına rağmen Hatay’ı 360 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmesi turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve Hataylıların umutlanmasına neden oldu.

Salgına rağmen 360 bin turistin iyi bir rakam olduğunu aktaran Hataylılar, virüs salgınında sona doğru gelinmesinin beklendiği 2022 yılında biraz çaba ile bu rakamın çok daha yükseklere taşınabileceğine işaret ettiler.

2020 yılında dünyada gezilmesi önerilen 52 yer arasında Hatay ilinin gösterilmesinin de çok anlamlı olduğunu aktaran Hataylılar, dünyanın en bilinen ve en saygın gazetelerinden biri olan New York Times 2020 yılında Antakya’yı işaret ettiğini hatırlatarak, “2020 beklenen ziyaretçi olmadı çünkü Virüs salgının en yoğun yaşandığı dönemdi. 2021 yılında rakamların biraz daha iyi olduğu ortaya çıktı. 2022 yılının ise turizmde patlama yaşanacak yıl olmasını bekliyoruz.

2020 yılında New York Times seyahat seven herkes için yeni keşif adresleri vermişti. Bu adresler 52 kenti kapsayan listeden oluşuyordu. Türkiye’den bir tek bizim ilimiz bu listeye girmişti. New York Times, okurları için önerdiği 2020’de görülmesi gereken yerleri dünyanın dört bir yanından seçti. Antakya için ‘sıra dışı’ ifadesini kullanmıştı. 2022’de o gün yapılan reklamın sonuçlarını görmeyi bekliyoruz” dediler.

New York Times Gazetesinin 2020’de görülecek yerler listesinde Hatay 34. sırada yer alıyordu. Hatay o listede bir müze gezi noktası olarak gösterilmişti.