Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hacıoğlu’ndan 23 Temmuz Mesajı…

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 83. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Hacıoğlu’nun mesajı şöyle:

“Barış yoluyla kazanılmış siyasi zaferlerden biri olan Hatay’ın Anavatan’a katılışının 83. Yıldönümünü idrak etmenin onur ve gururunu içtenlikle paylaşıyorum. Hatay’ın ana vatanla bir bütün olma arzusu geçmişten bugüne her daim süregelmiştir.

Öyle ki bu arzuya hiçbir kuvvet güç yetirememiştir.Bunun en büyük sebebi, tarihsel birlikteliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu durumun neticesinde oluşan çok kültürlülük, Hatay’ın tüm Dünya’da barışın ve hoş görünün şehri olarak adlandırılmasına vesile olmuştur.

Şanlı Türk ordusunun 5 Temmuz’da başlatmış olduğu kurtuluş ve beraberlik sürecini toplumumuz her rengiyle, bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Atatürk’ün ifadesiyle “Kırk Asırlık Türk Yurdu”, asırlardır beraber yaşamış olmanın verdiği tecrübe ve istek, bir kez daha bu kadim topraklar üzerinde tezahür etmiştir.

Milli bir davaya yönelik bakış açısıyla; tek başına bir devlet olmaktansa, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bir ili olmayı tercih eden bu aziz şehrin insanları, şanlı ve şerefli tarihiyle Türk tarihinin de her daim bir parçası olmuştur.” İfadelerinde bulundu.