Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Günal; Uygarlık yolunda yürümek yaşamın şartıdır…

Eğitim-İş Hatay şube Başkanı Mustafa Günal, 3 Mart 1924’te kabul edilen Devrim Yasaları ile Hilafetin resmi olarak kaldırıldığını, Şer’iye ve Evkaf Bakanlığı denilen, orduyu din ile yürüten bakanlığa son verilerek, eğitim-öğretimde birlik sağlandığını söyledi.

“Henüz gencecik bir Cumhuriyet iken bu devrimlerle Avrupa ülkelerine parmak ısırtan ülkemizin, neredeyse yüz yıl sonra çok daha geri bir noktaya itilmiş olması ise bugünü aynı zamanda yürek sızlatan bir yıl dönümü haline getirmiştir.

Devrim yasaları bir fikirdir ve fikirler ölmez! Başöğretmen’in eğitim neferleri olarak o fikri, bereketli topraklara özenle tohum eken sabırlı eller gibi ekmeye, çoğaltmaya devam edeceğiz!

98 yıl önce Türkiye’yi çağdaş bir ülkeye dönüştüren Devrim Yasaları, son 20 yılda “karşı devrim” hamleleriyle tırpanlanmış, ülkemiz bu anlamda yüz yıl öncesine itilmiştir. Kuşkusuz gericilerin devrim yasalarını hedef almasının altında bu yasaların laikliğin taşıyıcı sütunları olması yatmaktadır. Çünkü Laiklik Özgürlüktür, Laiklik Medeniyettir. Ancak karşı devrimciler bilsin ki pes etmiyoruz!

İlan ediyoruz: Eğitim-İşli öğretmenler olarak, 3 Mart Perşembe günü, derse girdiğimiz her sınıfta ilk dersimiz laiklik olacak. Laikliği, devrim yasalarını ve o yasalara tekrar kavuşmanın önemini öğrencilerimize anlatacağız! Onlara 98 yıl önceden gelen bilge bir sesle sesleneceğiz: “Uygarlık yolunda yürümek ve başarılı olmak yaşamın şartıdır!”