Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Günal, Miraç Akbulut’un açığa alınmasına tepki gösterdi…

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un Atatürk sevgisini göstermesi nedeniyle açığa alınmasına tepki gösterdi.


Günal, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“İktidar ile onun yandaşlık ve Atatürk alerjisi kriterleriyle belirlediği devlet kadrolarında aydın, Cumhuriyetçi yurttaşlara yer olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un Atatürk sevgisini göstermesi nedeniyle açığa alınması bunun son örneği olmuştur. Göreve atanalı henüz 2 ay olan 27 yaşındaki genç kaymakamın “suçu” ise ibretliktir. Ordu Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda şanlı bir tören düzenleyen, bu törene parti ayırt etmeksizin ilin tüm milletvekillerini davet eden ve burada yaptığı konuşmada büyük önder Atatürk’ten sıkça alıntı yapan Kaymakam Miraç Akbulut hakkında verilen açığa alınma kararını “görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır” ifadeleriyle savunmuştur.


Muhalefetin Ordu vekillerinin, genç kaymakam hakkında başlatılan soruşturmanın, 29 Ekim töreni sonrası iktidar bloğundan gelen şikayetler üzerine başlatıldığını, bu şikayet sahiplerinden bazılarının geçmişte FETÖ ile iltisaklı olduğunu söylemeleri de meselenin arka planına dair çarpıcı bir çerçeve sunmuştur. Ne mutlu ki Türk halkı, Atatürk sevgisi nedeniyle koltuğundan edilen genç kaymakama sahip çıkmış ve gerekli dersi vermiştir. Sosyal medyadan binlerce insandan gelen destek açıklaması, bu ülkede Atatürkçülüğü bir kabahat ilan etmenin kimsenin haddi olmadığını göstermiştir. Eğitim-İş olarak Atatürk ile Cumhuriyet ve onun değerleriyle hesabı olanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur.”