Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Expo 2021’in Misafirleri Hatay’da…

Hatay’ın turizm, ticaret ve kültürel yapısına önemli katkılar sağlayacak olan EXPO 2021 Hatay organizasyonun açılışına Türkiye’nin ve dünyanın birçok coğrafyasından misafirler geldi. Hatay’da gerçekleştirilen dünyanın üçüncü büyük organizasyonu için gelen büyükelçiler, Birleşmiş Milletler Temsilcileri, AIPH heyeti, yurt içi ve yurt dışından gelen belediye başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları, birçok kurum ve kuruluş temsilcisi Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

İlk olarak birbirinden farklı yüzyıllara ve dönemlere ait tarihi eserlerin yer aldığı The Museum Hotel Antakya’yı gezen konuklar, adeta zaman tünelinde yolculuk yaptı.Misafirler ayrıca dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret etti. Tarih ile iç içe zaman geçiren misafirlere EXPO yöneticileri, Kral Şuppiluliuma heykelinden mozaiklere kadar bir çok tarihi eser hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda düşüncelerini paylaşan misafirler medeniyetler kenti Hatay’ı oldukça beğendiklerini de ifade ederek EXPO 2021 organizasyonunun şehre oldukça önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

ERDEN: HATAY FARKLI FİKİRLERİN VE İNANÇLARIN BİR ARADA OLDUĞU ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Hatay’da olmaktan oldukça mutlu olduğunu söyleyen Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan birlik ve beraberlik burada çok güzel bir şekilde devam ediyor. Burada beklentimin üzerinde bir ilgi ile karşılaştım. Hatay farklı fikirlerin ve inançların bir arada olduğu önemli bir şehir” dedi.

Hatay’ın zengin tarihinin görülmeye değer olduğunu ifade eden CEBU City Belediye Başkanı James Cuenco, ziyaretin sonunda Hatay’ın birçok güzelliğini Filipin halkı ile paylaşacağını açıkladı. Pakistanlı Hamayun Laiq de Hatay halkının çok ilgili olduğunu belirterek Hatay’ın çok güzel bir şehir olduğunu ve EXPO organizasyonunun beklentisinin üzerinde olduğunu söyledi.

STEIDLE: HATAY BİZİ BÜYÜLEDİ VE ŞEHRİN GÜZELLİĞİ HARİKULADE

Hatay’ın çok özel bir şehir olduğunu ifade eden Aalen 1.Belediye Başkanı Wolfgang Steidle, “Hatay çok güzel bir şehir. Hem kendim hem de heyetim adına burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hatay bizi büyüledi ve şehrin güzelliği harikulade” ifadelerini kullandı.

TOVAR: EXPO HATAY İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans-Werner Tovar da “Kiel 2012’den beri Hatay’ın kardeş şehri. Biz Hatay’ı çok seviyoruz. Bütün dinlerin beraberce barış içinde yaşamaları çok güzel. Göz alıcı bir toplumun insanları var. Expo, Hatay için büyük bir şans. Özellikle ekonomi alanında dünyaya neler üretebildiği gösteriliyor. Expo sayesinde Hatay bütün dünyaya buranın savaş bölgesi olmadığını göstermiş oluyor” açıklamalarında bulundu.