Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Eryılmaz ve Başkan Savaş arasındaki gerginlik için CHP tabanından mesaj…

Son dönemlerde Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile mesafeli olduğu bilinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ ilçesine borçlu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın Samandağ’da caddeleri asfaltlamaya gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleriyle yaşadığı sert tartışma sonrası iplerin iyice gerildiği Samandağ Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında ılık rüzgâr esmeye başlaması sevindirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katılım gösterdiği bir programda yüzde 92 oy aldığı Samandağ ve Samandağlılara karşı borçlu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Biz Samandağ’da kendi üzerimize düşen işleri yapıyoruz. İstişare etmemiz gereken konuları zaten oturup konuşuyoruz. Samandağ’ın içme suyu sorununu yüzde 97 oranında çözdük. Yeni yılın başından itibaren bu sorun tamamen ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yaptığı bu açıklama CHP tabanında da memnuniyet verici olarak değerlendirildi.

CHP tabanı iki başkana da şu mesajı verdi; “Sayın Savaş ile Sayın Eryılmaz arasında yaşanan gergin havayı sona erdireceğini düşündüğümüz adım Sayın Lütfü Savaş’tan geldi. İkisi de CHP’li olan Belediye Başkanlarımızın ilk fırsatta bir araya gelmelerini temenni ediyoruz.”