Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Engelliler; Başkan Savaş’a seslendi…

Engelli vatandaşlar, dağıtılan akülü araçların şarj olmadığını belirterek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a seslendiler.

Engelli vatandaşlarımız gazetemize yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

“Engelli vatandaşlara dağıtılan Akülü araçların tüm bakımları bize aittir diyen Başkan Savaş’ın engelliler birimi şubesine ve başındaki zata bu konuyla ilgili bir şey sormakta suç olmuş. Aylardır akülü araçlarında sorun yaşayan engelliler sürekli oyalanıyor ve evde kalmaya mahkum edilmiş durumda.

Bu konuda uzun süredir iletişim kurmaya çalıştığımız yetkili kişilerin ‘yapılacak dedik ya niye ikide bir bizi rahatsız ediyorsunuz tavrı ve sert üslubu’ hiç hoş değil. Bu birimin başında bulunan engelli vatandaş, engellilerin bu durumunu anlamayacaksa kim anlayacak. 3 aydır oyalama taktiği sürüyor.

Buradan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kilisli ve Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ a sesleniyoruz; engelli vatandaşlara verdiğiniz sözü tutun ve onları oylamayı bırakın. Dağıttığınız akülü araçların aküleri bitmiş durumda ve araçlar şarj olmuyor.

 Dezavantajlı durumdaki engelli vatandaşların eli kolu ayağı olan bu araçların bakımlarını daha önce verdiğiniz söze istinaden biran önce yapın. Yapmayacaksanız da açık açık söyleyin. Bu güzel insanları oyalamaktan vazgeçin.”