Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Emekliye Toplu Sözleşme Hakkı İstiyoruz…

Tüm Emekli Sen İskenderun Temsilcisi Mustafa Çelik, üyeleriyle bir araya geldiği Ulucami Caddesi üzerindeki Sağlıklı yaşam parkında yaptığı basın açıklamasıyla ardı arkası kesilmeyen zamlara tepkilerini dile getirdi.

Ev kiraları elektrik, su ve doğalgaz faturaları ödenemez duruma gelmiştir. Emekli maaşları insanca yaşamayı sağlayacak düzeyde değil. Emekli asgari ücretin ve açlık sınırının altında maaş alıyor, artık yeter dayanamıyoruz. Siyasi iktidar emekli maaşlarına bayram ikramiyelerine ve asgari ücrete zam yapılması taleplerimizi bütçede kaynak yok diye reddediyor. Taleplerimizi sürekli erteleyerek seçim malzemesi haline getiriyor. Bize sabırlı olmamızı ve şükretmemizi tavsiye ediyorlar.

Emeklilerin büyük bir bölümünün yaşamlarını sürdürebilmek için halen çalışmaya devam ettiğini vurgulayan TÜM Emekli Sen Şube Temsilcisi Mustafa Çelik “Temel gıda maddeleri başta olmak üzere fiyatlar her geçen gün artıyor.

Biz de diyoruz ki ‘artık yeter!’ aylardan beri devam eden zamların yarattığı enflasyon rakamına göre değil, halkın yaşadığı gerçek enflasyon oranına göre tüm emekli maaşlarına seyyanen zam yapılsın” diye konuştu.

Sendika temsilcisi Mustafa Çelik yapılan zamlara tepki gösterdiği basın açıklamasında, hükümetin emekli maaşlarına karşı düzenleme yapılmasını isteyerek “Zam, zam, zam artık yeter! Emekli maaşı ile geçinemiyoruz, maaş kiraya yetmiyor, faturaları ödeyemiyoruz, çarşıda pazarda, markette, mutfakta, yangın var, artık dayanamıyoruz” dedi.

Haklı davamızdan başka hiç bir düşüncemiz olmadan yolumuza devam edeceğiz. Emeklilik anayasal haktır Gasp edilemez biliyoruz ki bu mücadele sadece kendimiz için değil aynı zamanda çocuklarımız ve torunlarımız içindir.

Emekli maaşlarının tek yanlı olarak değil, toplu sözleşme yoluyla belirlenmesi için emekli sendikaları statü yasası çıkarılarak gerekli yasal düzenlemeler yapılmasını istediklerinin altını çizen Çelik ;

“Geleceğimiz siyasi iktidarın iki dudağı arasında olmamalıdır. İktidardan söz değil, icraat bekliyoruz, iktidara yakışan budur ifadelerine yer verildi.