Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Ekonomik Kriz İhaleleri Vurdu…

Ekonomik krizle birlikte maliyetlere ve dolayısıyla piyasalara hâkim olan belirsizlik kamu ihalelerini çıkmaza soktu.Önünü göremeyen, maliyet hesabı yapamayan müteahhitler kamu ihalelerine teklif vermiyor, kamu ihaleleri bir bir iptal ediliyor.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 1 Ocak’tan bu yana 7.300 kamu ihalesinin teklif veren olmadığı ya da verilen teklifler ayrılan ödeneğin çok üstünde kaldığı için iptal edildiğini söyledi.

AKARYAKIT ALIM İHALELERİNE TEKLİF VEREN YOK

En çok akaryakıt alım ihalelerinde iptaller yaşandığını söyleyen Güzelmansur “Son 1 yılda motorin %313 zamlandı. Neredeyse her güne akaryakıt zamlarıyla uyanıyoruz.

Yarın akaryakıt fiyatının ne olacağını kimse bilmiyor. Hâl böyle olunca kamunun akaryakıt alımı için çıktığı ihalelere hiç teklif veren olmuyor. Bu nedenle de ihaleler bir bir iptal ediliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu belirsizlik kamunun erzak taşıma, kömür dağıtımı gibi işlerine de talipli çıkmamasına, bu hizmetlerin sekteye uğramasına neden oluyor” dedi.

BU İPTALLER ORMAN YANGINLARINA DAHA ÇOK KAPI ARALAR

Mayıs ayı ile birlikte yangın mevsiminin başladığını hatırlatan CHP’li Güzelmansur, ihale iptalleri nedeniyle orman yangınlarına müdahalede karşı karşıya olunan tehlikeye de dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: “İhaleleri iptal edilen kurumların başında orman işletme müdürlükleri geliyor.

Bunların iş makinelerine akaryakıt alımı ihalelerine teklif veren yok. Yangın söndürme araçlarında kullanılacak ekipman alım ihalelerine teklif veren yok. Hepsi iptal edilmiş. Akaryakıtı olmayan iş makinesi, ekipmanı olmayan yangın söndürme aracı çıkan yangına nasıl gidecek, o yangını nasıl söndürecek? İktidar bu tehlikenin ne farkında ne de önlemini alıyor.”

Piyasalara güvenin yeniden hâkim olması için erken seçim şart diyen Güzelmansur “Bu iktidarın sorunları çözeceğine dair inanç sıfırlanmış durumda.  İktidar değişmedikçe daha çok ihale iptalleri görürüz. Kamu hizmetleri de kilitlenir. Bu sorunları ancak ve ancak erken seçim, iktidar değişimi ve sistem değişikliği ile çözebiliriz” dedi.