Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Eğitimciler Aynı Projede…

Antakya ilçesindeki tüm okulların kütüphaneye kavuşturulması çalışmaları kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ile Okul Müdürleri hafta içinde bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımlarıyla Antakya Öğretmenevi’nde, bu kapsamda genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı Kovid-19 tedbirlerinin okullarımızda hassasiyetle uygulanması sayesinde sorunsuz şekilde yarıyıl tatiline girildiğini vurguladı. Çerko, bu konudaki çalışmaların ikinci dönemde de aynı düzende devam ederek, öğretmen, aile ve öğrenci memnuniyetinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri olan ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” Projesi kapsamında, İl Müdürü Mesut Çerko, ilimizdeki tüm okullarda kütüphane altyapılarının oluşturulduğunu ve bu kütüphanelerden öğrencilerimizin üst düzeyde istifade etmeleri gerektiğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca; Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında ilimizde yapılan çalışmalar, Mesleki Eğitim’de yapılan başarılı etkinlikler ile okul binalarının niteliğini arttırmak için yapılan çalışmalar görüşüldü. İlçe yöneticileri ile istişarelerde bulunularak, toplantı tamamlandı.