Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Dörtyol, yeni Devlet Hastanesine kavuşuyor…

AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, yapımında son aşamaya gelinen hastane hakkında ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda, 2005’ten bu yana AFD olarak Türkiye’ye sunulan destekler hakkında bilgi verdi.


Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Avrupa Birliği’nin (AB) finansal desteğiyle yaptırılan 250 yataklı yeni devlet hastanesinin gelecek yıl hizmete girmesi hedefleniyor.


Hastane projesiyle Suriyelileri içine alan bir çalışma yaptıklarını anlatan Snrech, “AB, çok geniş bir Suriyeli popülasyonuna ev sahipliği yapan Türkiye’ye 6 milyar avroluk bir fon aktarma taahhüdünde bulunmuştu.


Fransa da AB projelerine en önemli katkı koyan ülkeler arasında. Bu projede de yer aldığımız için mutluyuz. Yürütülen proje sadece mültecilere değil, Türkiye’de mülteci nüfus yükünün getirdiği sorunlarla baş etmeye çalışan Hatay’daki halka da hizmet verecek.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar da 250 yataklı hastanenin yeni deprem yönetmeliğine uygun olması için revizyondan geçirildiğini anlattı.