Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

DOĞAKA Toplantısında İmzalar Atıldı…

Kahramanmaraş Kuyumcu Kent İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında ve Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 105. Yönetim Kurulu Toplantısına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ve DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekirlioğlu katıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Toplantısında, geçtiğimiz dönemlerde başlatılan turizm altyapısının iyileştirilmesi ve gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programlarda başarılı projeler ile sözleşme imzalama sürecinin tamamlandığını ve projelerin uygulanmasına başlanıldığını söyledi.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan, “Faaliyetlerine 2022 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam etmekte olan Ajansımız, bu kapsamda, destek programları uygulamaları, izleme-değerlendirme çalışmaları, yatırım ortamını tanıtım ve yatırım destek faaliyetlerini sürdürmektedir.

Turizm altyapısının geliştirilmesi programı kapsamında bölgemizde toplam 15 Milyon TL bedelli 8 proje yürütülecek olup bu projelere Ajansımızın desteği 10 Milyon TL olacaktır. Osmaniye ilinde uygulanmakta olan gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programda ise toplam yatırım tutarı 11 Milyon 773 Bin TL olan 8 adet projeye, Ajansımız tarafından faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır.

2022 yılında ilan edilmesi planlanan yeni programlar ile ilgili çalışmalara da devam edilmektedir. Ajansımız kaynakları ile yürütülen bu programlar dışında, diğer ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından bölgemize yatırım kazandırılması amacıyla proje başvuruları yapılmaktadır.

Geçtiğimiz dönemlerde başlatılan turizm altyapısının iyileştirilmesi ve gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programlarda başarılı projeler ile sözleşme imzalama süreci tamamlanmış ve projelerin uygulanmasına başlanılmıştır.

Avrupa Birliği tarafından yürütülen FRIT Programı kapsamında, Hatay ilimizin dahil olduğu teklif çağrısına yapılan 2 başvuru uygun bulunmuştur. Deri sektörüne yönelik Kireçlik Yarma Ortak Kullanım Tesisi ile mobilya sektörüne yönelik ortak üretim ve eğitim tesisine ilave makine ve ekipman alımının gerçekleştirileceği projelerin toplam tutarı 500 Bin Euro’dur. 

  Ayrıca, Hatay ilinin dahil olduğu Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na 21 Milyon TL, Kahramanmaraş ilinin dahil olduğu Üreten Şehirler Programı’na 147 Milyon TL, her üç ilimizin de dahil olduğu Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na 26 Milyon TL olmak üzere toplamda 194 Milyon TL tutarında 22 adet proje teklifi gönderilmiştir. Programlarda değerlendirme çalışmaları devam etmektedir” şeklinde konuştu.