Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

DEFGEP: Arıtma, yerleşim alanı dışına taşınmak zorunda…

Defne’nin Geleceği Platformu (DEFGEP), Turunçlu Mahallesi’ndeki arıtma tesisinin yaydığı pis koku, hayvan barınağının yol açtığı sıkıntılar ile yeni oluşturulan hobi evlerinin tamamının iptal edilerek, mevcut yerin bölgeye Kentpark olarak kazandırılmasını istedi.

Platform, gazetecilere yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
“Yıllardır; Defne ilçesinin kalbinde yer alan, gerek yaydığı iğrenç kokularla, gerekse atmosfere yaydığı zehirli gazlarla halkın canına okuyan Atıksu Arıtma Tesisinin bu bölgeden taşınıp yaşam alanlarından uzaklaştırılması için mücadele etmekteyiz.

HAMOK Başkanlarının, görüşmede sundukları çözüm önerisi, TMMOB bünyesinde oluşturulacak uzman bir heyetin hazırlayacağı rapora göre; hangi tip Arıtma Tesisi yapılırsa yapılsın, konut bölgesinin tam ortasında kalan bu alanın elverişli olmadığı, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyeceği, mevzuat gereği meskun ve planlanan mahallerden uzakta yapılması gerekliliği, ÇED raporunun uygun olmadığı, şehircilik ve planlama ilkeleri bakımından mevcut tesisin de bir an önce devre dışı bırakılarak park ve yeşil alana dönüştürülmesinin uygun olacağı vurgulanmıştır.

Konuyu görüşmek üzere, partisinin meclis üyeleriyle beraber Lütfü Savaş’ la bir araya gelen Defne Belediyesi Başkanı İbrahim Güzel, halkın yıllardır verdiği mücadeleyi ve talebini, TMMOB raporunu yok sayarak, tesisin yerinde yenilenmesine karar verilmesi durumunda geriye kalacak 25 dönümlük alanın Defne Belediyesine tahsis edilmesini istedi. Halkın talebi nettir ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Halkının taleplerine sırtını dönen bir belediye başkanı ve meclis, bizim açımızdan meşruluğunu yitirmiştir.”