Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

CHP’li Topal; Balıkçılar Batıyor…

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Balıkçıların sorunlarını TBMM’nin gündemine taşıdı. Beyaz ve Kırmızı Et fiyatlarını aşırı yükseldiği bir dönemde Balıkçıların mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade eden Serkan Topal, özellikle küçük esnaf olan Kıyı Balıkçılığının desteklenmesini ifade ederek Su ürünleri konusunda yeni bir planlamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Serkan Topal TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı şu şekilde sürdürdü. “İflasın eşiğine gelen balıkçılık mutlaka desteklenmelidir. Bu kapsamda, acilen balıkçı kooperatifleri yeniden organize edilmelidir. Akaryakıta gelen zamlarla ÖTV’nin anlamı maalesef kalmadı, KDV de kaldırılmalıdır. Küçük esnaf olan kıyı balıkçıların vergi ve kredi borçları faizsiz ötelenmelidir. Balıkçı barınakları için uygun yerler tahsis edilmeli, ekipman desteği verilmelidir.

Bu kapsamda, Hatay ilimizin kıyı ilçelerinde balıkçıların barınak talepleri var, acilen yerine getirilmelidir. Kıyı şeridine yakın sanayi tesisleri, termik santraller denetlenmelidir. İskenderun Körfezi çok ciddi kirlilik içinde, bölgede deniz canlılarına yaşam hakkı vermiyor, bir an önce bu kirliliğe önlem alınmalıdır.

Hatay ilimizde Samandağ, Konacık, Arsuz, İskenderun,Dörtyol, Payas, Erzin…

Birçok ilçemizde, orada balıkçılar maalesef zor durumda.Batıyoruz diyorlar, balıkçıların feryadını lütfen duyun.”