Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Chp’li Şahin; Milletimiz AKP’den kurtulacak…

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Milletvekili Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılması amacıyla AKP-MHP tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifini değerlendirerek “Bir iktidar seçime giderken, normal seçimlere bir sene kala eğer seçim kanununu değiştiriyorsa, gidici olduğunu kendisi de anlamış demektir. Korkunun ecele faydası yok. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz, milletimiz AKP’den kurtulacak. Az kaldı” dedi.

Milletvekili Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılması amacıyla AKP-MHP tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifini değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin yaptığı açıklamada, “Muhalefet partileri olarak 2019’da birlik olarak yerel seçimlerde AKP’yi yendik ve İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin gibi büyük şehirleri aldık. Bu milletin sandıkta kendilerini göndereceğini gören AKP ve küçük ortağı MHP, seçim yasasını değiştirerek Millet İttifakı’nın meclisteki milletvekili sayısını düşük çıkarmak için siyasi kurnazlık yapıyor.’’ dedi.

Şahin açıklamasında, “Sandıkta kaybedeceğini anlayan AKP ve MHP bu teklif ile gün geçtikçe oylarının eridiğini, yenildiğini itiraf etmiştir. Allayıp pullasalar da algı yönetimi yaparak muhalefete saldırsalar da su alıp gemileri batıyor. Hem de öyle bir batış ki hiçbir stratejileri tutmuyor, bir ümit sandıkta kağıt üzerinde seçimi kazanırız diye seçim yasasını değiştirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan ekonomik kriz, dış politika, ülke içinde hukuk, eğitim, sağlık alanlarındaki başarısızlıklar ve devlet kaynaklarının yandaş ve yabancılara aktarımı konularında hükümetin karnesinin kırıklarla dolu olduğunu altını çizen CHP’li Şahin, sadece AKP’nin değil ittifak ortağı MHP’nin de oylarının eridiğini, bu yasa değişikliğinin de MHP’yi kurtarmak için yapıldığını söyledi.