Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

CHP’den, Elektrik ve Doğalgaz zamlarına protesto…

 CHP İskenderun İlçe Teşkilatı ile Gençlik Kolları düzenledikleri etkinlikle, ülkede yapılan elektrik ve doğalgaz zammına tepki gösterdi.  Ulucami Caddesi üzerinde bulunan Güvercinli parkta bir araya gelen partililer elektrik ve doğalgaz zammına tepki göstermek üzere bir araya geldi.

Gençlik Kolları adına açıklama yapa Başkan Mert Üs, artık dayanacak güçlerinin kalmadığının altını çizerek “Ne esnaf, ne işçi ne işveren dayanabilecek durumda değildir. Kısacası büyük Türk milletine mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu elektrik ve doğalgaz zamlarına dayanabilecek güçte değildir” dedi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 20 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin, bir fıkrada olduğu gibi suçu başkalarında aradığını, ülkenin durumunun ise gerçekten kötü olduğunu, ülkeyi yöneten siyasi iktidarın halktan uzak, halktan kopuk olduğunu savundu.  

Bu zamların sadece hanelere değil üretime de doğrudan yansıyacağının altını çizen CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Üs “Üretimde artan maliyet, fiyatlara daha da yansıyacaktır. Artan fiyatlar ve faturalar karşısında ezilen yine vatandaş olacaktır. Hükümet ve yandaş şirketler halkın cebinde kalan son üç beş kuruşu da bu şekilde ceplerine atmak isteyecektir. Büyük Türk Milleti karanlığa ve üşümeye mahkûm edilmiştir.

Hükümet ve küçük ortağı halktan uzaklaşmış, cebimizdeki üç beş kuruşa da göz dikmiştir. CHP’nin elektrik, su doğalgaz gibi temel ihtiyaçların faturalarından KDV alınmamasına yönelik verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. CHP halkın sorunlarını biliyor ve halkın yanında durduğu gibi bu zamları protesto ediyordur. Bizler İskenderun’dan sesleniyoruz! Yapılan bu zamların geri alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.