Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Bir Temmuz itibariyle normalleşme başlıyor…

İçişleri Bakanlığı tarafından, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşme için bir genelge yayınladı.

Genelgeye göre;

-Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm işyerleri ile sinemalar, 1 Temmuz’dan itibaren tekrar açılacak.

-Yeme-içme yerlerinin açık/kapalı alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlanmayacak.

-1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmayacak.

-1 Temmuz’dan itibaren tüm işyerleri, ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre belirlenmiş açılış-kapanış saatleri arasında hizmet verebilecek.

-Kovid-19’la mücadele kapsamında, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymak kaydıyla, konaklama tesislerindeki kısıtlama ve tedbirlere 1 Temmuz itibarıyla son verilecek.

-Kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar 1 Temmuz’dan itibaren sona erecek.

-Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere, belirlenen esaslara uyulması kaydıyla 1 Temmuz’dan itibaren izin verilecek.

-Park, bahçe, kamp, piknik/mesire alanı gibi yerlerde Kovid-19’la mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalar 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılacak.

-Nikah/düğün merasimlerinde, kapalı yerler için uygulanan Kovid-19 önlemleri dışında, katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek.

-Faaliyet konusu “nargile salonu/kafesi” olan işyerlerinin faaliyetlerine verilen ara, yeni karar alınıncaya kadar devam edecek, hiçbir işyerinde nargile servisi yapılamayacak.