Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Benim Şanlı Bayrağım Yarışmasının Ödül Töreni…

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öncülüğünde düzenlenen bayrak sevgisi konulu ‘Benim Şanlı Bayrağım’ isimli yarışmanın ödül töreni, Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.

Ödül törenine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, yarışmaya katılan öğrenci ve velileri katıldı.Kaymakam İskender Yönden ilk olarak, Belediye Kültür Merkezi girişinde sergilenen, farklı teknik ve malzemeleri yapılmış 67 Türk bayrağını inceledi.

Yarışmada, ip döşeme, kozalak, Antep fıstığı kabukları, zeytin çekirdekleri, mozaik taşlar, defne yaprağı, dantel motifleri, 81 ilden gelen topraklar gibi farklı teknik ve malzemelerle yapılmış 67 eser birbirleriyle yarıştı.

Her millet bayrağını namusu ve şerefi gibi görür. Bir bayrak eğer o milletin göklerinde dalgalanıyorsa, tarihte bunun bedeli mutlaka ödenmiştir. Türk Bayrağının önemini kavrayabilmek, şehitlerimizin mücadelesini bilmek ve anlamak her Türk çocuğunun vazifesidir. Al yıldızlı al bayrak, uluslararasında, Türkiye Cumhuriyetinin şeref ve onurunu büyük bir inançla simgeleyen şeref abidesidir. Bu anlamda düzenlediğimiz yarışma büyük anlam taşımaktadır” diye konuştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan ödül töreninde kısa bir açılış konuşması yapan Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu Müdürü Abdurrahman Gülgen; “Milleti bir arada tutan değerler olmazsa o millet dağılmaya mahkumdur. Bu değerlerden biri de hiç kuşkusuz bayraktır. Bayrak bir ulusun bayrağını temsil eder.

Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının gösterisiyle devam eden tören, ikinci sınıf bir öğrencinin İstiklal marşını okuması, 2-F sınıfının ‘Sonsuza’ isimli gösterisi, 1-A sınıfının Bayrak Marşı okuması, 4-C sınıfının Onuncu Yıl Marşı okuması ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Törende son olarak yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Antakya Günyazı İlkokulu Öğrencisi Kenan Habipoğlu, Qiling tekniğiyle yaptığı eseriyle birinci, Dr. Gani Bahadırlı Okulu Öğrencisi Mert Ali Taşdoğan, Antep Fıstığı Kabuklarıyla yaptığı eseriyle ikinci, yine Dr. Gani Bahadırlı Okulu Öğrencisi Nikol Katar, 81 İl Topraklarından yaptığı eseriyle üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. İskenderun Özel Eğitim Meslek Okuluna da, filografi tekniğiyle yapılan çalışma için mansiyon ödülü verildi.