Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Savaş’tan Canlı Yayında çarpıcı açıklamalar…

“SEÇİLMİŞ BAŞKANLIĞIMI TEBRİK ETMEYEN ATANMIŞ BAŞKANLIĞINA TEBRİK BEKLEMESİN…

ÖMER ERDOĞAN İLE SÜPER LİG’E STRAT VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ…

HATSU MÜDÜRÜ BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞİYOR…

CHP’NİN PM LİSTESİNE KARIŞMADIM…

EXPO’YA KADAR ŞEHİR İÇİ ANA YOLLAR YAPILACAK… EXPO BİR SENE ERTELENEBİLİR…”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Beyzade Fm’ de önemli açıklamalarda bulundu.

Radyocu; Serkan Uğraş’ın sorularını cevaplayan Başkan Savaş, son günlerde Hatayspor’un Teknik Direktör Ömer Erdoğan ile anlaştığı haberlerini doğrulayarak şunları söyledi;

“Hatayspor’un süper lig’de kalıcı olmasını istiyoruz. Ünlü bir hoca ile mi yoksa Hatayspor’un alt yapısını kurarak, kurumsallığını güçlendirerek Süper Lig’de kalıcı olarak, iyi bir futbol oynatarak, milli takıma oyuncu verme seviyesine getirecek takım mı istiyoruz? Biz hiç ünlü hocayla çalışmadık. Ünlü hocayla çalışan takımların şu anki pozisyonunu görüyoruz. Örneğin, Ünal Karaman Trabzon’daydı ayrıldı. Aykut Kocaman son maçta Konya’yı düşmekten kurtarabildi. Bazı ünlü teknik direktörlerin kendi kurduğu takımlar bile ligden düştü.

ÖMER HOCA İLE START VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ…

Meşhur hocayla bugüne kadar hiç çalışmadık. Ömer Erdoğan ile Cumartesi günü Ankara’da görüştük. Dünde görüştük. Kişiliği futbol bilgisi antrenörlük hayatında kat ettiği mesafe bize umut verdi. Fatih Karagümrük’ teki temposu bize umut verdi. Ayak izlerine baktığımızda bu arkadaşımızla bu işin olacağını düşünüyoruz. Eleştireli biliyordum ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Ömer hocayla birlikte start verme düşüncesindeyiz” dedi.

HATSU MÜDÜRÜ BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞİYOR…

HATSU Müdürü Çaparali’nin görevden alınacağı söylentilerini de açıklık getiren Doç. Doç. Lütfü Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali liseden sınıf arkadaşım. Bize çok faydalı oldu ama her şeyin bir bitiş zamanı vardır. Tüm yaptığı hizmetlere teşekkür ediyoruz. Dürüst çalışkan arkadaşımız ama sosyal ilişkilerinden toplumla barışık yaşayamadı, onun sıkıntısını çok çektik, çok eleştiri aldık, bende yoruldum, sevdiğim dürüst bir arkadaşım ama birazda sosyal ilişiklere dikkat etmek lazım. Sosyal ilişkileri tutturamadı. Şikâyetler ondan oluyor. Bayram sonrası görev değişimi olabilir” diye konuştu. Öteyandan aldığımız bilgilere göre, herhangi bir görevden alma söz konusu olmadığı, Çaparali’nin bayramdan sonra emekliliği için başvuracağı ve emekli olacağı bildirildi.

Başkan Savaş, suya yapılan yüzde 20’lik zam ile ilgili de, “Girdiler gittikçe artıyor. Keşke enflasyon olmasa, mazot artmasa, elektrik fiyatları şişmese biz de su fiyatlarını indirsek. Suyu yüzde 70 elektrikle yer altından elde ediyoruz” diye konuştu.

CHP’NİN PM LİSTESİNE KARIŞMADIM…

Gündemdeki bir diğer konu olan ‘Lütfü Savaş CHP’nin iç işlerine karışarak Parti Meclisi listelerine müdahale ediyor” iddialarını da yalanlayarak, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç işlerine karışmadım. Parti meclisi listelerine müdahale etmedim” dedi.

İyi Parti İl Başkanı Şefik Çirkin için de Sn. Şefik Çirkin beni tebrik etmedi. Seçilmiş başkanlığımı tebrik etmeyen atanmış başkanlığına tebrik beklemesin” diye konuştu.

EXPO’YA KADAR ŞEHİR İÇİ ANA YOLLAR YAPILACAK…

Yolların bozukluğu özellikle şehir merkezindeki bozuk yolların sorulması üzerine Savaş, “Dağdaki yaylaya asfalt yapan belediye başkanı şehir merkezini düşünmez mi? Düşünüyoruz ama elimizi kolumuzu bağlayan mevzuat ve alt yapı sorunları biter bitmez yapacağız. Expo başlayana kadar Antakya ve Defne’deki önemli caddelerin yolunu bitirmiş olacağız. Asfalt programına birkaç ay sonra başlayacağız” dedi.

EXPO BİR SENE ERTELENEBİLİR…

Başkan Savaş son olarak Expo hazırlıklarını 2021 Nisan’a kadar tamamlayacaklarını belirterek,  pandemi sürer, seyahat kısıtlaması olursa bir sene erteleyebiliriz” şeklinde konuştu. 

******************

BAŞKAN SAVAŞ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 28 Temmuz Salı günü Beyzade FM’in canlı yayın konuğu.

Hatayspor’un 53 yıllık özleme son vererek şampiyon olması ve Süper Lig’e yükselmesi hakkındaki düşüncelerini paylaşarak başlayan Başkan Savaş, “Maddi ve manevi çöküş içinde olan takımımıza sahip çıktık. 4 yıl içinde geldiğimiz noktaya bakılırsa müthiş bir başarı olduğunu görürsünüz. Ve bu başarıların hiçbiri tesadüf değildir. Ama esas film şimdi başlıyor. Hatayspor’un Süper Lig’de kalıcı olması için çalışıyoruz” dedi.

Hatayspor’un kurumsal yapılanma içinde kalıcı başarıların altına imza atacak hale geleceğini ifade eden Başkan Savaş, “Bu 4 yıllık süre içinde hiç ünlü bir hocayla çalışmadık. Amacımız kurumsal yapının sağlanması, altyapının sağlamlaştırılması ve tesisleşmenin gerçekleştirilmesi. Bununla beraber göze hoş gelen bir futbol oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bordo-beyazlıların yeni teknik direktörünün kim olacağı sorusuna da samimiyetle cevap veren Başkan Savaş, “Ömer Erdoğan ile görüştük. Hem kişiliği hem futbolculuk dönemindeki başarıları bizi memnun etti. Hedeflerimizin ortak olması bize umut verdi. Ancak mevcut hocamızla resmi olarak yollarımızı ayırmadan yeni hocamızla sözleşme imzalayamıyoruz” diyerek gelecek günlerde Ömer Erdoğan ile anlaşma sağlanacağını belirtti.

Lütfü Savaş ayrıca, Hatayspor’da bu sezon görev alan ve şampiyonlukta payı olan 3 teknik direktöre de emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yapımı devam eden stadyumun son durumu hakkında da açıklamalarda da bulunan Başkan Savaş, “Stadımızın yetişmesi için çalışmalar devam ediyor. Eğer yetişmezse 1 maçımızı eski stadımızda ya da yakın bir ilde oynayabiliriz. Yeni sezonda maçların seyircili oynanıp oynanma konusu netleştiğinde kombineler hakkında açıklamada bulunacağız” dedi.

Mevcut kadroda yer alan futbolcularla yola devam edilip edilmeyeceği sorusuna da yanıt veren Başkan Savaş, “Birçok futbolcuyla sözleşmemiz devam ediyor. Artık Süper Lig’deyiz. Futbolcu kardeşlerimizin de bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Mevcut kadromuzu koruyup gerekli takviyelerle sezona başlayacağız” dedi.

Başkan Savaş, kırsal kalkınma ile ilgili hayata geçirdiği ve geçireceği projeler hakkında da konuştu. Kırsal kalkınmaya can suyu olacak desteklere devam edeceklerini ifade eden HBB Başkanı, “Desteklerimiz devam edecek ancak asıl amacımız kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilecek hale getirmek. Üreticilerimiz gün geçtikçe fakirleşiyor. Çünkü ürünün yetiştirilme sürecindeki her şey zamlanıyor. Hal böyle olunca köyden kente göç kaçınılmaz oluyor” dedi.

Pandemi sürecinin iki önemli detayı gün yüzüne çıkardığını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Bu süreçte şunu bir kez daha anladık ki tarım ve güvenilir gıda çok önemli. Ülkemiz kendi kendine yetebilir durumdayken maalesef şu anda samanı bile ithal ediyoruz. İneği ithal ediyoruz. Bu nasıl oluyor? Biz kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik gelirini arttırmak istiyoruz” dedi.

Kırsal kalkınma modelinin detayları hakkında da ayrıntılar açıklayan Başkan Savaş, “Biz istiyoruz ki üreticimiz ürettiği domatesi satamıyorsa atmasın bunun salçasını yapıp satsın. Bunu yaparken de şişeleyip bir marka ile yapsın. Bu sistemi endüstri ile buluşturarak yapacağız. Bunu kooperatifler ve şirketler aracılığıyla yapacağız” şeklinde konuştu.

Hatay’ın markalaşması için atılan önemli adımların altını çizen Başkan Savaş, “Hatayspor’un Süper Lig’e çıkması, Expo 2021, UNESCO gastronomi şehri seçilmemiz ve kırsal kalkınma projelerimiz Hatay’ın marka değerinin artması için yapılmış çalışmalar” dedi.  

HADO’nun geldiği son aşamanın detaylarına değinen Başkan Savaş, “HADO’yu biz mi yapalım yoksa özel bir şirkete mi yaptıralım şeklinde düşüncelerimiz var. İki seçenek üzerine de çalışıyoruz. Özel şirketler de talip oluyorlar HADO için. Ancak seferlerin Eylül ayında başlaması yalnızca bize bağlı değil. İnşaat bittikten sonra fotoğraflarını çekip ilgili bakanlığa bildiriyorsunuz. Ardından işlemleri başlatıyorsunuz. Bu projeyi biz de yapsak başkası da yapsa başlatmak istiyoruz. Çünkü projemiz Hatay’ın marka değerine katkı sağlar. Hatay’a uzakları yakın eder. Hatay’ın ticaret ve turizm potansiyeline ve kırsal kalkınmamıza da katkı sağlar. Bizim projelerimiz basit projeler değil. Zor projeler ama şehrimizin tanıtımına katkı sağlaması açısından da önemli projeler” açıklamalarında bulundu.

Devam eden Expo 2021 hazırlıkları ile ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Çalışmalarımız %60’ın üzerinde tamamlanmış durumda. Bu alanlarda torunlarımızın torunlarına bırakacağımız güzel bir medeniyetler bahçemiz olacak. Hatay’da yaşamış medeniyetlerin mozaik ile tasviri var. Alana bu eseri de yapıyoruz. Dünyadaki en büyük mozaik eser olacak. Expo alanında çok amaçlı bir amfi yapıyoruz. Bu alanı 6 ay kendimizi gösterelim diye yapmıyoruz. Geleceğe miras bırakacağımız işler yapıyoruz. Arkeopark yapacağız. Tüm bunlar gezilip görülmesi gereken yerler. Bu vesileyle şehrimizin turizmine de katkı sağlayacağız. Bunların yanı sıra gastronomi sokağımız ve dikey tarım uygulamalarımız olacak. Antalya’daki Expo 6 aylıktı bizim yapacağımız ömürlük olacak. Biz 23 Nisan’a kadar alanımızı yetiştirmek için çabalıyoruz. Ancak pandemi sürer ve insanlarımızın seyahat kısıtlaması olursa o zaman 1 sene ertelemek durumunda kalabiliriz.

“SU FİYATLARINDA 30 BÜYÜKŞEHİRDEN 27. SIRADAYIZ”

Son zamanlarda yapılan su zamları ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Elektriğe ve mazota son yıllarda büyük zam geldi.  Çok fazla borç ödüyoruz. Şu anda çok yatırım yapıyoruz. 2017 yılının alt yapıya en fazla yatırım yapan belediyesi Hatay Büyükşehir Belediyesi. Bu sene de 800 milyon liraya yakın altyapıya yatırım yapacağız. Şu anda da su fiyatlarında 30 büyükşehir içerisinde 27. sıradayız” dedi.

AKP tarafından Karaçay Barajı’nın bittiği ancak büyükşehir belediyesinin suyu ilçelere vermediği açıklamalarının sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bu açıklama beni çok ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren konu gelinen sonuç. O baraj 2009-2011 yıllarında biteceği söyleniyordu. 2011’de bitmesi gereken barajı 2019 yılında bitiriyorlar ama ishale hatlarını bitirmediler. Başımıza kalkmasınlar, isale ve depoları bitirsinler teşekkürümüzü edelim. Bitti demek, milletin kullanabileceği duruma gelmiş olması demektir” dedi.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’nin görevden ayrılacağı veya emekli olacağı ile ilgili çıkan haberlere açıklık getiren Başkan Savaş, “Mehmet Bey benim liseden sınıf arkadaşım. O günden beri arkadaşız. Bize çok faydalı oldu. Her şeyin bir bitişi var. Biz Mehmet Bey’e tüm Hatay’a yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz. Bayramdan sonra bir görev değişikliği olabilir. Çok dürüst ve çalışkan bir arkadaşımız ama sosyal ilişkilerinde maalesef toplumla barışık yaşayamadı. Onun sıkıntısını çok çektik. Çok eleştiri aldık. Ben de yoruldum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her yerde Mehmet Çaparali’den serzeniş dinlemek istemiyorum. Çok dürüst ve çalışkan ama biraz da sosyal ilişkilere dikkat etmek lazım. Şikayetler sadece bu yönde” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ: HERKESE HİZMET ETMEYİ BORÇ BİLDİK

37. Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda Hatay’dan Parti Meclisi Üyesi listesinde kimsenin olmayışı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “İl ve ilçe başkanlığı seçimlerine hiç karışmadım, parti meclis üyesi listelerine de karışmadım.  Cumartesi günü büyükşehir belediye başkanları ile genel başkanımızın toplantısı vardı. Sırf Cumhuriyet Halk Parti ailesinden parti meclisine girmek isteyen arkadaşlarımızın elini rahatlatmak için gitmedim. Buradaki il başkanlığı seçimine de gitmedim. Ama seçim boyunca hep ben konuşuldum” açıklamasında bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZIN OYLARINA VE GÜVENLERİNE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eskisi kadar gezmediği ve insanların kendisine ulaşmasının zorlaştığı yönünde çıkan haberler hakkında da görüşlerini bildiren Başkan Savaş, “Artık iş hacmimiz çok fazla. EXPO başlı başına komplike bir iş. Bunun yanında gastronomi, HADO ve kırsal kalkınma gibi önemli hizmetlerimiz de var. Tüm bunlar mutfakta çalışma ve ARGE istiyor. Benim de orada olmam gerekiyor. Tam ilçelere geziye başlamıştım, pandemi başladı. Radyolara da kaç aydır zamansızlıktan çıkamıyorum. Ama bayram var diye tüm programlara katılalım, buluşalım istedim. Eskisi gibi bir zamanımız yok yani. Oy ile hiçbir ilgisi yok. Allah razı olsun insanlarımız güvendi oy verdi. Biz de onların oylarına ve güvenlerine layık olmaya çalışıyoruz. Eylül ayından itibaren açılışlarımıza ve ziyaretlerimize devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin’in Büyükşehir’e karşı yaptığı eleştiriler hakkında görüşlerini bildiren Başkan Savaş, “İYİ Parti ile bir sıkıntım yok. Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in Hatay’ın kurtuluşu ile ilgili bir tweeti vardı. Biz o paylaşımı kendi genel başkanımız gibi sahiplendik. Hatay’ı sahiplendi ve bizim de millet ittifakımızın bir ortağı. Bu işe Sayın Çirkin ile birlikte başladık. Sonra ortadan kayboldu. Kaçak güreşmek doğru değil. Önce Antakya Belediye Başkanlığını, sonra İskenderun’u istedi. Bu paylaşımı biz yapmadık, genel merkez yaptı. İkisi de olmayınca İskenderun’da farklı bir mecrada siyaset yaptı. Partinin kurucu üyesi iken, biz kendi il başkanımız ve İYİ Parti İl Başkanı ile birlikte koalisyona devam ettik. Ben dostlarımı ve arkadaşlarımı başkalarına göre seçmem. Bir önceki il başkanı Ali Seçer Bey, benimle hareket eden bir arkadaşımızdı

Ben sosyal medyada onunla ilgili hiçbir şey söylemedim. Televizyonda da söylemedim, ilk sefa sizinle paylaşıyorum. Sayın Çirkin atanınca Lütfü beni tebrik etmedi demiş. Seçimde fiilen bizimle olmadı, Ali Bey ile değişince aramadım doğrudur ama mütekabiliyet diye bir şey var. Ben Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmışım tebrik etmesi lazımdı. Beni aramıyor ve hayırlı olsun demiyor beni tebrik etmeden, hayırlı olsun demeden seni nasıl tebrik edeyim. Ali Bey geçmiş dönem il başkanlığı yapmış, birlikte hareket etmiş ve kader ortaklığı yapmışız halen de dostluğumuz var. Onunla sosyal medyada fotoğraf paylaşılmış diye eleştiriyor. Ben birileri beni eleştirsin veya övsün diye sosyal medyada fotoğraf vermem. Bir dostum veya önemli bir insan gelmişse teşekkür amacıyla paylaşırım. Benim üç başkan vekilim var. Biri de Fedai Yücedal. Sayın Çirkin Fedai Bey’e ‘Hayırlı olsun demeye’ gidiyor. Bana da demesi gerekirdi. Aramızda kanlı bıçaklı bir durum yok. Ben seçim öncesi evine kadar gittim sohbet ettik. Partisi için de dedikleri olmuyor diye koalisyonda dedikleri olmuyor diye bize tavır koymasının bir anlamı yok. Tavır da koyarsa onu ilgilendirir beni ilgilendirmez” dedi.

“OTOBÜSÇÜ VE MİNÜBÜSÇÜ ARKADAŞLARIMIZ ÇOK ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR”

Toplu taşıma zamları ile alakalı soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Havaalanı ile merkez güzergâhı ile alakalı çalışmalarımız var. Samandağ ve Hassa’ya kadar çalışmalarımız var. Pandemiden dolayı da sekteye uğradı. Otobüsçü ve minibüsçü arkadaşlar çok zor şartlarda çalışıyorlar. Yolcular, pandemiden dolayı yarı yarıya taşınıyor. Hal böyleyken mazot fiyatı da aşağı düşmediği için mecbur zam yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN PARASINI SOKAĞA ATAMAM”

Sebze hali ile ilgili bilgi veren Başkan Savaş, “Önce iktidar bakanlık uhdesinde olmasını istedi. Biz de bekledik. Bir yıldır da Büyükşehir’i kaybettikleri için ilçeleri güçlendirmeye çalışıp hali, otogarı ve birçok şeyi ilçelere verme için yasa hazırladılar. O yasayı çıkaramadılar. Şimdi ben bakanlık mı ilçe mi denilen yerde hal yapmam. Yasalar senin veya benim kazancıma göre hazırlanmaz. Yasalar demokratik bir şekilde ülke ve menfaatine göre olur. Siyasi partilerin tercih ve beklentilerine göre ayarlanmaz. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya kaybedilince ilçeler üzerinden tahakküm edebilir miyiz diye hazırlık yapıldı. Burada da otogar hal mezbahane, mezarlıklar gibi birçok yeri ilçelere vermek istediler. Büyükşehir’in yapamadığını ilçeler mi yapacak? Hatay Büyükşehir Belediyesinin parasını sokağa atamam. Bu iş yapboz olmaz. Bu yasa teklifini iptal ettik çekiyoruz derlerse ihaleye başlarız” dedi.

“BİNALARI YIKIP AH ALACAĞIMIZA KENTSEL DÖNÜŞÜMLE HERKESİ MUTLU ETMEK İSTİYORUZ”

Kurtuluş Caddesi ile alakalı sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Bağrıyanık’tan Alpagot Mahallesi’ne kadar 37 dönümlük arazi var. Kentsel dönüşüm çalışmamız var. 4 yıla yakındır bakanlıkta bekliyor. Rezerv alanının Büyükşehir’e tahsil edilmesi, tahsil edildikten sonra binaların yapımı ve yeşil alanı var.3 katlı güzel bir çalışma yapıp hem dikey ve yatay iki cadde çıkarıyorsunuz. Harika bir şey oluyor. Binaları yıkıp ah alacağımıza kentsel dönüşümle herkesi mutlu etmek istiyoruz. 3 buçuk yıldır beklemekteyiz. Hem oradaki insanlarımızı Narlıca ‘da konforlu yerlerde oturttururuz hem de orayı kentsel dönüşüm yaptıktan sonra ekonomik durumu iyi olanlara satma durumuz olur. Bunu yapacağımı bildiklerinden bana müsaade etmiyorlar” dedi.

“EVRENSEL VE HİJYENİK ŞARTLARA GÖRE HAREKET EDELİM”

Pandemi süreci ile alakalı düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Pandemi süreci fazla uzadı. Bu virüsün doğal bir virüs olmadığını düşünüyorum. Gittikçe de öldürücülük oranı azalıyor. Kan grupları ile ilgili olduğuna inanmayanlardanım. Herkese bulaştırabilir. Bu işi ne fazla abartalım ne de hafife alalım. Biz evrensel ve hijyenik şartlara göre hareket edelim. Bu virüsten büyük olasılıkla herkes kurtulmuş olur. Maske ve eve girdiğiniz zaman elinizi yüzünüzü yıkamanız bu işi %99 engeller. Bu hastalıktan korunma yöntemi ile birçok hastalıktan korunmuş oluyorsunuz. Normal bir gribe yakalanan insanların buna yakalanma durumu olabilir. Ben ocak ayında bu hastalığı geçirdiğimi düşünüyorum. Yurtdışına gidip geldim. Bu virüse bulaşan yeniden bulaşma riski çok az. Bu işin şakası yok ama abartılmaya da gerek yok. Sadece kişisel ve evrensel kurallara uymamız lazım” dedi.

Programın sonunda hemşehrilerinin Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Savaş, “Kurban Bayramı’nı daha rahat ortamda kutlamak ve dini vecibelerimizi yerine getirmek isterdik. Pandemi sürecinde ibadet ve cami konusunda da birçok şeye biraz daha temkinli olmamıza sebep oldu. Ben herkesin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum, kesilecek kurbanların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemize ve şehrimize sağlık, huzur, barış kardeşlik iklimine katkı sağlamasını diliyorum” dedi.