Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Savaş’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı…

SAVAŞ: ÇANAKKALE ZAFERİ, ANADOLU’NUN İŞGALE BOYUN EĞMEYECEĞİNİN, İLELEBET TÜRK YURDU OLARAK KALACAĞININ EN BÜYÜK KANITIDIR.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale, eve dönmeyi hiç düşünmeyen Onbeşlilerin, 215 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayan Seyit Onbaşı’nın ve vatan uğruna gönüllü olarak cepheye koşan nice isimsiz kahramanın tarihe altın harflerle yazıldığı yerdir. Çanakkale Zaferi, Anadolu’nun işgale boyun eğmeyeceğinin, ilelebet Türk yurdu olarak kalacağının en büyük kanıtıdır.

Yedi düvelin gemilerinden yükselen top sesleri her yeri inletirken Çanakkale’de bağımsızlığa ve özgürlüğe inanmış bir milletin kararlı mücadelesi vardı. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı ve Türk milletine umut olduğu bu destan hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelede yer alan Türk ordusunun her bir neferini, cennet vatanımız uğruna hayatını feda eden bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”