Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Savaş; Ben Kovuşturulacak Şey Yapmam…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın bugünü ve geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Hatay’ın 12 yıldır sığınmacılar konusunda yalnız bırakıldığını söyleyen Lütfü Savaş, “Hatay, nüfusunun yüzde 25’i kadar sığınmacıyı misafir ediyor. Suriyeliler konusunu gerçekleriyle masaya yatırıp çözümler üretiyoruz. Bunları konuşurken iktidarın rahatsız olduğunu gördük. Valimiz aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılıktan bana hiçbir şey gelmeden kovuşturmaya gerek olmadığı hakkında yazı çıktı. Çünkü ben kovuşturalacak bir şey yapmam zaten” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın 12 yıldır sığınmacı sorunu sebebiyle zor günler geçirdiğini ifade eden Savaş, “Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne emanet ettiği son serhat şehridir. Kurtuluş mücadelesinden sonra 16 yıl daha kurtuluş mücadelesi vermiş bir şehirdir. Bizim coğrafyamız çok önemli bir coğrafya. Bu nedenle hükümet sığınmacı konusunu çözmek için irade göstermeli.

Biz bu konuyla ilgili çözüm bekliyoruz Bunları söylememizden rahatsız oluyorlar. Bu ilerde yaşayabileceğimiz sıkıntılara karşı geliştirdiğimiz bir milli reflekstir. Kimse bunun altında siyaset aramasın” dedi.

Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz bulunduğu konuşuluyor. Ve bunun geçmesi gereken yer Hatay, Adana ve Mersin’dir. Biz istedik ki şehrimizde bir hudut kapısı olsun. Hatay’da ilk kez bir deniz hudut kapısı kurduk. Hatay Deniz Otobüsü’müz (HADO) ile haftada iki gün Hatay-Kıbrıs arasında yolcu taşıyoruz. Yeni hedefimiz ise Lübnan. İnşallah Lübnan seferlerimizi de başlatacağız”

Hatay’ı Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kalesi olarak tanımlayan Savaş, “Türkiye Doğu Akdeniz’de hak iddia ediyorsa bunun sebebi Hatay’dır. Hatay, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kalesidir. Karbon gazı ve yakıtları ile Orta Doğu arasındaki kavşak noktadadır şeklinde konuştu.