Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Parlar’ın Basın Açıklaması…

FOX tv de Sayın İsmail Küçükkaya tarafından sunulan Çalar Saat proğramına konuk olarak katılan AKP Hatay Milletvekili Sayın Hüseyin Yayman, Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir soruya şahsıma atfen “Cumhuriyet Halk Partisinin İl Başkanı Ramiz Parlar Bey dünkü mülakatta vardı. Bu meseleye faşistçe bir yaklaşımla yaklaşmak doğru değil, bunlar insan diyor.” diyerek şahsıma ait olmayan ve kastedilen mülakatın hiç bir yerinde de bulunmayan bir söylemi dile getirmiştir.

Konuyla ilgili değerlendirmelerim içerisinde hiç bir şekilde “faşist veya faşistçe yaklaşım” ifadesi yer almamıştır.

Keza konuyla ilgili açıklamalarım ve değerlendirmelerim genel itibariyle: Suriyeli Göçmenlerin Türkiye’de bulunmasından Türk insanları mutlu değildir. Şahsen bende hiç mutlu değilim. Mevcut iktidarın Suriye politikası baştan beri yanlıştır. Bugün ülkemizde yaşanan Suriyeli Sığınmacı sorununun bu yanlış politikaların bir sonucudur. Bu yanlış politikanın bedeli Türk halkı tarafından ağır bir şekilde ödenmektedir.

Suriyeli Sığınmacı sorunun çözümünün ise: Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta ifade ettiği gibi, işin insani boyutunu göz ardı etmeden, belli bir plan ve proğram çerçevesinde Suriye Devleti ile ilişkilerimizi düzelterek, Suriyede barışın ve huzurun tesisine katkı sunarak, onları kendi gönül rızası ile ülkelerine göndermek, topraklarına tekrar kavuşturmaktır.Bunların dışındaki herhangi bir degerlendirme yada söylem şahsıma ait degildi.