Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Çirkin Suriye Tehlikesini Dile Getirdi…

  İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, söyleyeceklerinden yine sakınmadı ve bağıra bağıra Hatay’ı bekleyen Suriyeli tehlikesini seslendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Geri göndermeyeceğiz’ söylemi üzerinden değerlendirmelerde bulunan Şefik Çirkin, “Hatay diğer illere benzemez. Burası çok hassas bir bölge ve hassas bir il. Türkiye’nin neresine Suriyeli alırsan al ancak Hatay’da bir tek Suriyeli dahi olmamalıdır” dedi.

Diğer iller de bulunan Suriyeliler gibi Hatay’da bulunan Suriyelilerinde yabancıların kontrolünde olduğunu öne süren Çirkin, 2039 yılında olacağı sık gündem maddesi yapılan referanduma dikkat çekti ve şöyle devam etti: “100 defadır söylüyoruz, 100 yıl dolduktan sonra yeniden referandum hikâyesi var. Milletler ve devletler hukuku açısından Türkiye için konu kapanmıştır ama siz zayıfladığınızda millet, devlet hukukunu kim dinler? Suriye BM üyesi ülke değil miydi, nasıl parça parça ettiler. Türkiye’nin başına bela sarmak isterlerse kim engelleyebilir? Siz farkında bile olmadan büyük devletler 15 gün içinde bela açarlar. Birileri çıkar ve meseleyi bir kere daha gündeme getirir.

Sonra bilemediğiniz bir uçuruma doğru sürüklenirsiniz. Resmi rakamlara göre bile olsa Hatay’da 450 bin Suriyeli var. Üstelik hiçbiri sizin kontrolünüzde değil. Suriyeliler olmasaydı isterlerse 10 tane referandum yapsınlar korkumuz yoktu. Ancak bugün için durum çok farklı. 450-500 bin Suriyeli var ve bunlar sizce ne tarafa oy kullanır? Şeklinde konuştu.

AK Parti Hükümetinin çapsız ve öngörüsüz dış politikası nedeniyle Türkiye’nin bu hallere düştüğünü söyleyen Şefik Çirkin, “Batı dünyasının oyununa geldiler. Batı Esat’ı hiçbir zaman yıkmak istemedi. Sadece yormak istedi. Bizimkiler bunu anlamadı. Biz de onlara inandık Esat yıkılacak sandık. Artık Emevi camisinde 3 ayda namaz kılarız rüyasından uyanmak lazım” dedi ve ardından Suriyeli mültecilerin Suriye rejiminden değil, muhaliflerin oldukları bölgelerden Türkiye’ye kaçtıklarını hatırlattı.

Suriye Devlet Başkanı Esat ile görüşerek onun rızası ve yardımıyla Suriyelileri geri göndereceklerine dikkat çeken Çirkin şöyle devam etti: “Hükümetimiz Esat’la görüşerek onunda rızası ve yardımıyla aynı zamanda giderlerini de ödeyerek gönderecek. Ne yazık ki geldiklerinde olduğu gibi giderken de bize maliyetleri olacak” dedi.

Çirkin son olarak, “Bana rejimin hâkim olduğu bölgelerden gelen bir tek Suriyeli gösterin. Hepsi muhaliflerin olduğu bölgeden İşid’in, el kaidenin hâkim olduğu bölgelerden onların zulmünden kaçıyorlar. Rejimden kaçan yok. Ancak bu toplumdan saklanıyor” dedi.