Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Atatürk’ü doğru anlayın…

Gazeteci Yazar Belgesel Yapımcısı Banu Avar, Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nde öğrencilerle buluştu.


Söyleşi ve imza gününde Yükseliş Koleji öğrencileriyle buluşan Banu Avar’ın konferansını

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Kurucusu Nuri Üysen, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Eski Başkanı Yazar Mehmet Mursaloğlu, Genel Müdür Aykut Davut Öktem, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler izledi.
İskenderun Sancağı’nın bölgenin geleceğinde belirleyici olacağına vurgu yapan Banu Avar, Hatay coğrafyasının Anavatana katılma sürecinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün diplomasi zaferinin dünyada başka örneğinin olmadığının da altını çizdi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün babasız kaldığı yaştan ebediyete intikal ettiği güne kadar yaşadığı tüm zorluklara rağmen mücadeleci ruhuna dikkat çeken Banu Avar, özellikle Hatay’ın Anavatana katılması sürecinde uluslararası diplomasi başarısına vurgu yaptı.


Yazar Mehmet Mursaloğlu’nun ‘Hatay Benim Şahsi Meselemdir’ kitabından övgüyle bahseden ve mutlaka okunması gerekli bir eser olduğunu belirten Banu Avar, gençlere Atatürk’ü doğru anlamaları nasihatinde bulundu.


Gençlere, Atatürk’ü örnek almaları gerektiğini belirten Banu Avar, böylesi bir mücadeleci bir kişiliğin hiçbir zorluğa karşı yılgınlığa kapılmadığına, sağlık sorunlarına rağmen bir ulusun küllerinden yeniden var olması için verdiği mücadelenin altını çizdi.


Salonda Banu Avar’ı ilgi ve dikkatle dinleyen gençler, konuşma aralarında alkışlarıyla da destek verdiler.