Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Antakya MOBSAN’da hedef 500 milyon dolar…

Kısa adı ANMODER olan Antakya Mobilya Sanayici İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ercan Güzel, 100 fabrika kapasiteli Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesinin Antakya mobilya sektörü için önemli bir gelişme olarak tarihe geçtiğini söyledi ve sitenin yaşama geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 500 dönümlük arazi de kurulan Site de binlerce kişiye istihdam sağlandığını belirten Ercan Güzel, Sitenin ihracat rakamlarına da olumlu yansıyacağını aktardı.

Bugün için yaklaşık 100 milyon dolar civarında olan yıllık ihracat rakamlarının kısa vadede 500 milyon dolara kadar çıkmasını beklediklerini belirten Ercan Güzel, dünyanın hemen her yerinde rağbet gören Antakya Mobilyasını üretirken yaşanan sorunlara da dikkat çekti.

Mobilya sektöründe yan sanayi üretimine özellikle dikkat çeken Güzel, “Mobilya yan sanayisinde sıkıntılar yaşıyoruz. İlgili birimlerin bu alanda çalışmalar yapması gerekiyor. Yeni teşvikler olabilir. Yatırımcılara bürokrasinin aşılması başta olmak üzere diğer alanlarda destek verilebilir. Buna ciddi ihtiyaç var” ifadesinde bulundu.

Benzer şekilde Hammadde üreticilerinin de Antakya’ya ağırlık vermesini talep eden ANMODER Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güzel mobilya sektörü temsilcilerinin ham madde erişiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını öne sürdü.

ZİGON, SEHPA VE AKSESUAR ÜRETİMİ


Soru üzerine Antakyalı mobilya işletmelerinin Zigon ve orta sehpa yanı sıra aksesuar üretiminde dünyada söz sahibi olduklarını belirten Ercan Güzel, “Bugün için 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Geride bıraktığımız yıl yaptığımız toplam ihracat rakamımızın yüzde 50’sini bu sektör oluşturuyor” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü derneklerinin kurulduğu günden bu yana yürüttüğü çalışmalarla ilgili de kısa bilgi veren Ercan Güzel, 2015 yılından bu yana faaliyette olan derneğin en büyük hedefinin Antakya mobilyasının bugün bulunduğu noktadan çok daha ileri taşımak yanı sıra üyeler arasında dayanışmayı arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.