Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Antakya Belediyesi Tekstil atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor…

Antakya Belediyesi, ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ çalışmaları kapsamında kentin belirli noktalarına ‘Tekstil Kumbaraları’ kurarak kentte çevreci adımlar atıyor.

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Günümüzde eski kıyafetlerden veya kullanılmayan eşyalardan kurtulmak toplum için büyük bir sorun oluşturmaktadır. Tercih edilen en kolay yöntemse çöp kutusuna atmaktır. Sonrasında atılan eşyalar ne çevre kuralarına göre yok edilebilmekte nede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanmakta. Antakya Belediyesi olarak buna çözüm amaçlı ülkemiz genelinde yürütülen Sıfır Atık Kampanyası çerçevesinde Geri Dönüşüme yönelik imzaladığımız sözleşme kapsamında Belediyemiz ile WH Uluslararası Geri Dönüşüm Firması şehir geneline 132 adet Tekstil Kumbarası yerleştirdik. Haftalık olarak tasfiye ettiğimiz kumbaralarımız aracılığı ile kullanmadığımız tekstil ürünleri geri dönüşüm tesisine ulaştırılıyor. Temiz çevre temiz gelecek için; “Geri Dönüşüm” şart.”

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamanın devamında şunlar yer aldı; “Hayata geçirdiğimiz çevreci çalışmalarımızla hem çevre kirliliğini önlüyor hem de israfın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu sayede atıkların yerinde ayrıştırılarak geri dönüşümlerine katkı sağlıyoruz. Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli bu çalışmalarda etkin olarak kontrolü sağlıyor. Tüm vatandaşlarımızı, projemizden bilinçli bir şekilde yararlanmaya davet ediyoruz.” 

Perde, örtü, kumaş, giysi, ayakkabı, çanta gibi eşyaların geri dönüşümüne katkıda bulunulacak proje ile toplanan kumaş içerikli eşyalar geri dönüşüme tabi tutularak yeniden iplik olacak şekilde değerlendirileceği belirtildi.