Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Antakya Atatürk stadı Millet Bahçesine dönüşüyor…

Yapımı 1950 yılında tamamlanan Antakya Atatürk Stadı ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke genelinde eski statların ‘Millet Bahçesine’ dönüştürülmesi yönünde alınan karar gereğiyle bu ay içerisinde yıkılıyor.

Hatayspor başta olmak üzere amatör takımların müsabaka oynadığı, milli bayramlarımın kutlandığı statta, son etkinlik geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor-Gaziantep FK takımları arasında oynanan maçla ömrünü tamamladı.

Vatandaşlar Antakya Atatürk Stadının yıkılmaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istediler. Mevcut stadın etrafının ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülerek çevre düzenlemesi ile Atatürk Stadının amatör takımlara ve halka açık olarak tahsis edilmesini istediler..

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen ve ricada bulunan vatandaşlar, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan mevcut stadın yıkılmamasını talep ediyoruz. Stadın çevresi yine ‘Millet Bahçesi’ olarak değerlendirilebilir. Hatta stadın etrafına düzenleme yapılarak halk açık bir şekilde çevre düzenlemesi yapılabilir. Sadece Atatürk Stadını yıkılmasını istemiyoruz. Elimizde böyle güzel bir tesis varken, bunu saha sıkıntısı çeken amatör kulüplerimize tahsis etmeliyiz. Ayrıca, yine statta yürüyüş ve atletizm sporları da yapılabilir. Antakya merkezde ciddi anlamda spor sahası sorunu var. Gençlerimizin bu stattan faydalanmasını istiyoruz. Umarız sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duyacaktır” diye görüşlerini belirttiler.

Ancak yetkililerden aldığımız bilgilere göre, “Millet Bahçesi”nin projesini hazır olduğu ve karardan dönülemeyeceği belirtildi.

Amatör takımlar için Antakya Belediyesi tarafından saha sözü alındığını hatırlatan yetkililer, gençlere spor yapmalarını sağlayacak yeni tesislerinde kazandırılacağının sözünü verdiler.

Antakya Atatürk Stadına ilk kazmanın bu ay sonunda vurulacağı ve yıkım kararının kesin olduğu öğrenildi.