Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Ali Kavak Türkiye İhracatçılar Yönetim Kurulunda…

İş insanı Ali Kavak Türkiye’nin 240 milyar dolarlık ihracatına yön veren Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile ihracat sektörü temsilcilerine kendisini bu göreve layık gördükleri için teşekkür eden iş insanı Ali Kavak, Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak ülke ihracatını çok daha iyi bir noktaya taşımak için çaba vereceklerini söyledi.

Aynı zamanda Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Konsey Üyeliği görevini de yürüten iş insanı Ali Kavak, kendisini bu göreve layık gören isimlere teşekkür etti.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Ali Kavak, seçilmiş olduğu bu görevi layıkıyla yapacağından kimsenin şüphesi olmamasını istedi ve şu şekilde devam etti;

Sahip olduğumuz 61 ihracatçı birliği ve bu birliklere kayıtlı 105 bin ihracatçımızla birlikte ülkemizi hak ettiği yere taşıyacağımızdan ve bu yolda gece gündüz demeden kol kola çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e giden yolda bu hedefi tutturmanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte ihracatımız bilindiği üzere dünya ihracatı payı içinde ki yeri geçtiğimiz yıl ilk kez yüzde 1’in üzerine çıkmıştı. Bu rakamı ve üzeri rakamları sürdürülebilir yapmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2022 yılı için koyduğu 250 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak ve geçmek için azimli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki 250 milyar dolarlık hedefe ihracatçılarımızın gayretleri ve çabalarıyla ulaşacağız.

Ali Kavak açıklamasının son bölümünde; “Bu kutlu görevde bana destek veren ihracatçı arkadaşlarıma sektör ve yönetim kurulu üyelerine eski TİM Başkanı İsmail Gülle’ye ve yeni TİM Başkanı Mustafa Gültepe’ye yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerine son verdi.