Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Ali İsmail; bu defa online anılacak…

Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail’i, ölümünün yedinci yılında, ALİKEV YouTube kanalından canlı yayınlanacak etkinliklerle anacak.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda, Hatay’da hizmet veren Gençlik Merkezi ve Kütüphane bölümünü geçici olarak ziyarete kapatan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail Korkmaz’ı ölümünün yedinci yılında anma gecesini bu defa ‘online’ olarak gerçekleştiriyor.
Bu konuda yapılan bilgilendirmeye göre, Ali İsmail Korkmaz’ın “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıkan ALİKEV, Ali İsmail’in ölümünün yedinci yılında, Ali’nin hayallerini ve umutlarını paylaşan herkesi online etkinliklerle bir araya getiriyor.


Covid-19 salgını sürecinde sivil toplumun giderek artan önemine dikkat çekmek için harekete geçen ALİKEV, önceki anmalardan farklı olarak, bu yıl etkinlikleri söyleşilerle genişletiyor. Pandemi dolayısıyla, ALİKEV Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacak etkinliklerin detayları ise şöyle:
Konu, “Gençlik Hakları”.

6 Temmuz Pazartesi saat 20.30’da yayınlanacak. Mert Akkaş (ALİKEV Programlar Sorumlusu) moderatörlüğündeki etkinliğin konuşmacıları; Hasan Oğuzhan Aytaç (Gençlik Hakları Forumu Genel Koordinatörü), Hande Nur İpek (Gençlik Çalışanı) ve Ezgi Gedik Güneş ( Toy Gençli Derneği YK Başkanı).


Konu, “Türkiye’de Sivil Toplumun ve Faaliyetlerinin” Önemi. 8 Temmuz Çarşamba saat 20.30’da yayınlanacak.

M. İrem Afşin’in (Gazeteci/ Sivil Aktivist) moderatörlüğündeki etkinliğin konuşmacıları; İbrahim Betil (Sivil Toplum Gönüllüsü), Mert Fırat (UNDP İyi Niyet Elçisi), Melda Onur (Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı) ve
Laden Yurttagüler ( İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Haklar Merkezi).

Konu, Ali İsmail Korkmaz Anması. 10 Temmuz Cuma saat: 20.30’da yayınlanacak. Burcu Karakaş’ın (Gazeteci) moderatörlüğündeki etkinliğin konuşmacıları, Korkmaz Ailesi ve Ceylan Ertem.

Alikev’ den sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklama aynen şöyle:

“Henüz 19 Yaşında hayattan koparılan Ali İsmail Korkmaz’ı ölümünün yedinci yılında da sevgi ve kardeşlikle anacağız.


Bu sene içinde bulunduğumuz pandemi sürecini gözeterek anma etkinliğimizi online olarak gerçekleştireceğiz. Yan yana gelemesek de biliyoruz ki kalplerimiz yine bir arada olacak. Ali’nin düşlerindeki özgür dünyaya ve umuda inanan, bunun için çalışan herkesi etkinliğimize bekliyoruz.?


ALİKEV YouTube kanalından yayınlanacak etkinlikler için: https://www.youtube.com/aliismailkorkmazvakfi/live
.
.
#DüşlerindeÖzgürDünya #AliİsmailKorkmaz #ALİKEV