Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Ahilik Haftası kutlamaları başladı…

Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz tarafından, “Ahi Evran Hazretlerinin doğumunun 850. yılı etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı” mesajı ile paylaşılan haftanın ilk gününde, Anıt’a çelenk sunuldu.


Valilik ziyareti yapılırken, Şehitlik de ziyaret edildi. Anıt’taki törene; Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, ilimizin ve ülkemizin Ahisi Behzat Böke, İlimizin Kalfası Özgür Bozkurt, İlimizin Çırağı Havva Buse Kalkavan ile Oda Başkanları katıldı.


Hafta kutlamaları kapsamında, öğleden sonra, HESOB binasında bir sergi oluşturuldu. Açılışa Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Oda Başkanları ve yarışmacılar katıldı.

Sergide, “Hatay’da Esnaf ve Sanatkar Olmak ” adlı yarışmada dereceye giren eserler sergilendi.
Sergide, ödül alan eserler şu şekilde sıralandı:

1-Ahmet Aslan / Ahşap Oyma Ustası (Birincilik Ödülü)
2- Kürşat Kaan Özkemahlı / Ayakkabı Ustası (İkincilik Ödülü)
3-Ahmet Aslan / Ney Ustası (Üçüncülük Ödülü)
4- Abdulsamet Atıcı / Fanus Tamircisi (Emekle Birlesen İki Hayat & HESOB Özel Ödülü)
5 -Hikmet Mail Saraç / Demirci Ustası (Ticaret İl Müdürlüğü & Özel Ödül)

Dün ayrıca bir esnaf heyeti, Vali Rahmi Doğan’ı ziyaret etti. Heyette, ilimizin ve ülkemizin Ahisi Behzat Böke, Kalfa Özgür Bozkurt, Çırak Havva Buse Kalkavan, Yönetim Kurulu üyeleri ve Oda Başkanları da bulundu.

Vali Rahmi Doğan, Hatay’da ve Türkiye’de yılın AHİ’si seçilen Behzat Böke, ustaya kaftan giydirdi.