Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

“A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu…

Daha İyi Yargı Derneği’nin hazırladığı “A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu”nu iş ve hukuk dünyasına anlatmak için

, Dünya Gazetesi’nin işbirliği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun desteği ve konfederasyona bağlı federasyonların ev sahipliğinde, “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları” başlattı. İlk buluşma, 1 Mart 2022’de Denizli’deydi. Sonraki buluşmalar İzmir, Bursa, Mersin, Edirne ve tekrar İstanbul’da gerçekleşti.

Dernek başkanı Av. Mehmet Gün, “Türkiye’nin temel hedefi özgürlükleri koruyup geliştiren, hukukun üstünlüğü, çağdaş bilim ve teknoloji yoluyla rekabet gücünü yükselterek yüksek refah sağlayan ülkelerin arasında yer almak olmalıdır” dedi.

Hatay Expo Konferans Salonu’ndaki buluşmada Daha İyi Yargı Derneği Genel Sekreteri Tuğçe Özbilen, Hataylı iş insanı, Daha İyi Yargı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ekinci ve Antakya TSO Başkanı Hikmet Çinçin’in açılış konuşmalarının ardından, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın yönettiği panelde, DASİFED Başkanı Gülay Gül ile Hatay Barosu Başkanı Av. Cihat Açıkalın, iş dünyasının hukuktan beklentilerini değerlendirdi.

Ekonomi ve hukuk dünyası, “A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” için yedinci kez, TÜRKONFED, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED), Hatay Barosu, Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD), Hatay Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD), Hatay Kadın Girişimciler Derneği (Hatay KAGİD), İskenderun SİAD ve Osmaniye SİAD’ın desteği ile 3 Haziran 2022 Cuma günü, Antakya-Hatay’da buluştu.