Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Kadir Teksöz: İçme sularında makul bir indirim yapılmalı..

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a mesaj veren HESOB Başkanı Kadir Teksöz, su fiyatında indirim ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden şoför esnafa destek için Vali Doğan’dan ricada bulundu.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, tonu 4 lira olan içme suyu fiyatında indirim yapılmasını, ayrıca pandemi dolaysıyla şehir içi ulaşımda zarar ettiklerini belirttiği şoför esnafına Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin destekte bulunmasını istedi.

HESOB Başkanı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a açık mesajında şöyle dedi:

“10 Mart 2020 tarihinden bu yana ülkemizin yaşadığı kovid-19 pandemisi sürecinde, Hatay esnafımız ve halkının her kesimi maddi ve manevi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu kapsamda, Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU’nun, halkımızın kullandığı içme su bedellerinde makul bir indirim yapmasını bekliyoruz.

Ayrıca şehir içinde yolcu taşıyan otobüsler, % 50’lik doluluk oranla çalışması ve ayakta yolcu alamaması nedeniyle, boş gidip gelmektedir. Bu nedenle, Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Yol Güzergah Belgesi’ ücreti alınmaması, tüm otobüs esnafına akaryakıt desteği verilmesi, garaj giriş ücreti alınmaması, yolcu biletlerinden Büyükşehir Belediye Başkanlığının aldığı % 5 payın geçici bir süre ertelenmesi ve bu konuda esnaf ve sanatkârlarımıza her tür desteğin verilmesi en büyük beklentimizdir.”

HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Hatay’daki esnafın bu süreçte sıkıntı yaşadığını, bu nedenle Büyükşehir uhdesindeki su fiyatında indirime gidilmesi ve şoför esnafına destekte bulunulması için de Vali Rahmi Doğan’dan ricada bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonunda, Perşembe günü Vali Doğan’ı makamında ziyaret eden HESOB Başkanı Kadir Teksöz, şu paylaşımı yaptı:

“Valimiz Sayın Rahmi Doğan Beyefendi ile bugün bir görüşme yaparak, esnafımızın genel konularını istişare ettik. Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olan su fiyatları konusunda indirim yapılması ve şoför esnafımıza destek verilmesi konusunda yardımlarını arz ettim. Esnaf dostu Valimizden ricamızdır.

Bu konuda; Hatay Valimizin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımızın, tüm İlçe Belediye Başkanlarının, Belediye Meclis üyelerinin, Siyasi Partilerimiz il ve ilçe başkanlarının, yardımlarını esirgemeyeceğinin bilinci içindeyiz. Saygılar sunarım.”

Bu arada HESOB Başkanı Teksöz’ün ziyareti sonrası Valilik’ten yapılan paylaşımda şöyle denildi:

“Valimiz Rahmi Doğan, HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz’ü makamında kabul etti. Sayın Teksöz’ün, küçük esnafımızın pandemi nedeniyle oluşan sıkıntılarını paylaştığı görüşmede, Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olan, özellikle ulaşım ve su ile ilgili sorunlar için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.”