Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

1 Nisan sağlık çalışanlarını anma günü…

Hatay Tabip Odası (HTO) öncülüğünde; Diş hekimleri, SES, Aile Hekimleri, Psikologlar ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ortak açıklamasında, covid-19 a ilk kurban giden Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiği 1 Nisan gününün bundan böyle “Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” olarak değerlendirileceği bildirildi.

Hatay Tabip Odası, Hatay Diş hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Aile Hekimleri Derneği, Psikologlar Derneği ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ortak açıklamasında, güzel günleri görebilme umuduyla var güçleriyle çalıştıkları pandemi sürecinde bir yılın geride kaldığı hatırlatıldı ve şöyle denildi:

“Mesleğimizin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla canla başla çalışırken, değerli meslektaşlarımızı kaybettik ve sonsuzluğa uğurladık. Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenmeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek, yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Tüm bunları yaparken; nitelikli koruyucu ekipman sağlanmayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik.

Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bizlere yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için covid-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz.

Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren pandemiyle mücadele eden tüm sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü, TTB 72. Kongresi’nde aldığımız kararla, ‘Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını anma günü’ olarak belirlemiştik.

Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız. Onları toprağa değil, sonsuzluğa uğurladığımızı her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz.”