Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vekil Tokdemir’den soru önergesi…

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Eximbank ile ilgili, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Meclis’te bir soru önergesi verdi…

Soru önnergesi aynen şöyle:

“Lojistik sektörünün ülkemiz dış ticareti için stratejik bir öneme sahiptir. Ülkemizin can damarlarından biridir. Lojistik hizmet ihracatının toplam ihracatımız içindeki payının çok iyi seviyelerde olduğu daha önceleri herkes tarafından bilinmekteydi, maalesef bugün bu sektör tam anlamıyla can çekişir durumda.

Bu bağlamda;

  1. Zor durumda olan lojistik firmalarımıza bakanlığınıza bağlı Türk EXİMBANK olarak lojistik ihracatının artırılması ve desteklenmesi hususunda bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?
  2. Eximbank üzerinden lojistik firmalarımıza sağlanacak kredi desteği verilmesi sektöre can suyu niteliğinde olacaktır. Bakanlık olarak Eximbank üzerinden lojistik firmalarımıza faizsiz kredi vermeyi düşünüyor musunuz?
  3. Katma değeri daha yüksek olan lojistik hizmet ihracatı stratejik bir alan olması sebebiyle ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyetleri desteklemek için bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız var mıdır?
  4. Eximbank’tan ihracatçılara verilen sübvansiyonel kredinin lojistik firmalarımıza da vermeyi düşünüyor musunuz?  “