Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vatandaş Çocukluğunun geçtiği Asma Köprü’nün yıkılmasını istemiyor…

Samandağ ve Defne’yi birbirine bağlayan nostaljik Asma Köprü’nün yetkililerce yıkılması kararına tepkiler çığ gibi büyüyor…

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Defne Belediye Meclis Üyesi SEMİR BAKLACI; şu ifadelere yer verdi:

“İlçe Başkan Yardımcım, değerli basın mensubu emekçileri öncelikle pandemi nedeniyle basın açıklamamız kitlesel bir eylem değildir, halkımızı bilgilendirmek adına yapmaktayız.

Üzerinde durduğumuz asma köprü 70 li yıllarda halkın kendi emeği ile yapılmış Samandağ ve Defne (eski Antakya) birbirine bağlayan ilk köprüdür. 70’li yıllardan şimdiye kadar herhangi bir kazaya neden olmamıştır. Tavuklu köyü ile eski adıyla aşağı döver şimdi adıyla Bahçeköy mahallelerinin gönül bağı olmuş İlçeler arasındaki mesafeyi 2 dakikalık bir mesafeye indirgemiştir. Maalesef bu gönül bağı köprüsünün yıkımı gündeme gelmiştir.

Gündeme gelmesi bile yöre halkını derinden üzmüş ve düşündürmüştür. Yerel halkın talebi üzerine aylar önce bölgeden olan Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık’ı telefon ile aramış halkın talebini iletmem ile beraber maalesef aldığım cevap köprü yıkılacaktır. Bu konuyla ilgili kimse benimle muhatap olmasın diye sert bir tavırla karşılaşmıştım.

Geçen süre içerisinde gerek mahalle muhtarları gerek vatandaşlar yıkılmamasıyla ilgili 1000’in üzerinden imza toplayıp yıkılmaması ile ilgili talepte bulundular. Söz konusu köprünün yıkımı ile ilgili inanıyorum ki ne Hatay Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş nede Defne Belediye Başkanım Sayın İbrahim Güzel’in bilgisi ve girişimi yoktur.

Biraz ilerde yapılan betonarme araç köprüsü yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Asma köprünün yeri, konumu, doğa ve tarihi dokusuyla yeri doldurulamaz. İlimiz Turizme açık olduğundan çoğu yerli ve yabancı turist bu köprüye gelip ziyarette bulunur ve fotoğraf çekinir.

Samandağ, Antakya ve Defne olmak üzere mutluluk anını ölümsüzleştiren çiftlerimiz öz çekimlerini mutlaka bu köprü üzerinden gerçekleştirir. Bu nedenle yöre halkına bu sözü veriyorum, ilk meclis toplantımızda bu köprünün kamulaştırılması ve restore edilmesi ve ışıklandırılması ile ilgili önerge vereceğim.

Biliyorum ki Belediye başkanım Sayın İbrahim GÜZEL her zaman halkın yanında olup doğayı korumakta kararlıdır. Meclis üyesi arkadaşlarımın da bu konuda ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Hep beraber elele verip bu gönül köprüsünü güzelleştirip Turizme katmak için elimizden geleni yapacağız.

Biz doğayı korumak için bu görevdeyiz. Teşekkür ederim…”

Defne Belediye Meclis Üyesi SEMİR BAKLACI