Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vali Doğan:Nice yıllara nice yüz yıllara…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.


Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen etkinliğe Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Lütfi Kaşıkçı, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Garnizon Komutanı P. Alb. Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan Serkan Akman, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Yusuf İzci, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Belediye Başkanları, Kurum İl Müdürleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, STK temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.


VALİ DOĞAN: TÜRK MİLLETİ ESARETİ KABUL ETMEDİĞİNİ GÖSTERDİ


Davetliler, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan tarafından karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından kürsüden konuklarına hitap eden Vali Doğan, “Kıymetli hanımefendiler, beyefendiler herkesi saygı ile selamlıyorum, hoş geldiniz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü münasebeti ile vermiş olduğumuz resepsiyona teşriflerinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum, Rabbim onların mekanını cennet eylesin. Bu millet yoklukla, yoksullukla savaşarak kurtuluş mücadelesini vermiştir, neticesinde büyük bir zafer ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi şanlı bir devlet kurmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli özelliği I. Dünya Savaşı’nda kaybeden devletler teslim olurken, müstemleke olmayı kabul ederken Türk Milleti esareti kabul etmediğini etmeyeceğini göstermiş, mücadeleye devam etmiştir.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletini de arkasına alarak bu şanlı devleti kurmuştur, Allah onlardan razı olsun diyoruz. Bizlere düşen bu kutlu yüce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet sürdürebilmek, bölgesinde ve coğrafyasında güçlü bir devlet olarak her zaman baki olmasını sağlayabilmektir. Ekonomisiyle, sosyal yapısıyla, kültürüyle, tarımıyla, turizmiyle, ticaretiyle dostlarına güven veren, düşmanlarının ise korktuğu bir ülke, millet, devlet halinde bu coğrafyada yaşamayı başarabilmektir.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rahmetle yad ediyor, gelecek nesillere emanet edeceğimiz cumhuriyetin payidar olmasını temenni ediyorum. Teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Nice yıllara nice 100 yıllara inşallah.” dedi.
Resepsiyon program İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi E. Ender Arzuman ve yönetimindeki konservatuar öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile devam etti.


Oldukça güzel anlara sahne olan resepsiyon Vali Doğan ve Eşi Hanımefendi Gülden Gülüzar Doğan’ın konuklarını tek tek tokalaşarak uğurlaması ile son buldu.