Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vali Doğan; Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Valiliği ve İskenderun Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Yeniden İşlevlendirme, Sürdürülebilir Mimari Dönüşüm İçin Perspektifler ve Stratejiler” kolokyumu ile “Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar” isimli serginin açılış törenine katıldı.

Öncelikle emeği geçen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Belki süreçleri anlatmak birkaç cümle fakat bu çalışmaları hayata geçirmek çok büyük emek, gayret istiyor. Ziya Paşa’nın meşhur bir sözü var Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. konuşarak, laf üreterek değil, çalışmaları ortaya koyarak bunları göstermek lazım. Bu binada 2 ayrı başarı var. Birinci başarı bu binanın satın alınması ve tekrar orijinalliğini bozmadan aslına döndürülmesidir.

Vali Doğan, “Hatay’ın anavatana katılmasına karar verilen, içinde bulunduğumuz bu binada Hatay için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için önemli bir işlev görmüş ve bu hususta yad edilen, anılan bir bina. Hocalarım bahsetti, bu bina bir yarışmaya girdi ve restorasyonu ile uygulama projeleri diğer aday projelere karşın seçilerek, dereceye girdi.

Hatay Valiliği Meclis, Kültür ve Sanat Merkezinde, Hollanda Türkiye Diplomatik Misyonu ve Hollanda Araştırma Merkezi tarafından seçilen Hatay Valiliği Meclis, Kültür ve Sanat Merkezi ile Antakya Konağı başta olmak üzere Türkiye’de ve Hollanda’da gerçekleşmiş en başarılı (10) koruma ve yeniden işlevlendirme projelerinin sunulduğu sergide, Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu tarafından Hatay’ın tarihi yapılarının yeniden işlevlendirme teması ile ilgili bir sunum gerçekleştirilmesinin ardından Hollanda Araştırma Enstitüsü Direktörü Dr. Fokke Gerritsen konuşma gerçekleştirdi.