Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vali Doğan 12 Mart İstiklal Marşının kabulü Programına Katıldı…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa katıldı…

Programa Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fedai Yücedal, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Doğan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla düzenlenen törende “Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Yüce Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini en güçlü şekilde ifade ettiği, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirdiği İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 101. Yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde ecdadımıza moral ve cesaret kaynağı olan her kelimesi ile Türk milletinin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşımız; milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Bu düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.