Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Topaçlar Baro başkanının hediyesi olacak…

Dönmez: “Ankara’dan Liyakatsızlara çuval dolusu Topaç” getirdim…

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, geçtiğimiz hafta içinde “Çoklu Baro” yasasının çıkmasını engellemeye yönelik görüşmelerde bulunmak ve protesto etmek üzere gittiği başkent dönüşü, istediklerini elde edememenin üzüntüsü içinde, mola verdikleri bir yerde ilginç hediyeler satın aldı. Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, günümüzde liyakatsiz, boş yere makam işgal edenler olarak tanımladığı kişilere verilmek üzere, bir diğer adı fırıldak olan topaçlardan bol miktarda satın aldı.

Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Bu durumu esprili bir üslupla sosyal medyada paylaştı…

“Topaç! Nâm-ı diğer fırıldak… Çocukluğumun oyuncağı. Dünyada başka hiçbir şey bir topaç gibi dönemez ve duramaz. Ankara dönüşü, bir dinlenme tesisinde karşılaştım kendileriyle. Bolca aldım. Boş yere makam işgal edenlerle, makam merakı olan her liyakatsize hediye paketi yapıp göndereceğim.” Şeklinde paylaşımda bulunan Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in eleştirdiği yasa ile ilgili 3-4 gün önce yaptığı yorumu da şöyle:

“Avukatlık Yasası değişikliği Meclis’ten geçti. Onaylanıp, Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra, Pazartesi duruşmalara, cübbenin altına; bikini, sandalet, terlik, şalvar, fes, takke, takunya veya ‘ben bunu giymek istiyorum bugün’ dediğiniz ne varsa, onunla girebilirsiniz.

Ha bu arada… Ve Esasen… Emekleri, direnişleri, alın terleri, müthiş enerjileri, korkusuzlukları ile Türkiye’nin aydınlık yüzleri, öncelikle Aydın Barosu Başkanı kardeşim, dostum, Baro Başkanım Av. Gökhan Bozkurt’ a ve 80 Baro Başkanına, bu mücadeleye destek veren tüm meslektaşlarıma canı gönülden, eğip bükmeden, ‘yiğidin hakkı yiğide’ demekten çekinmeden, teşekkürü ve minnettarlığımı sunmayı borç bilirim. Yapılanları, eylemleri daha önceki yapılanları eleştirebilirsiniz. Ama bu farklı… Bu bambaşka.”

Başkan Dönmez, Ankara’da, günlerdir sokakta kalmaları ile ilgili süreci de şöyle aktardı:

“Paralel/partili barocuklara karşı Kuğulu Park’ta 1 gece, Meclis önünde 4 gece, Ankara girişinde yağmurda 1 gece beton zeminde uyudum. Evde yerde oturuyorum artık. Koltuk, kanepe, yatak rahatsız ediyor. Rahat yatak hiç aramıyorum. Bilin ki, yaptım oldu ile bitmedi. Vazgeçmeyeceğiz.”